Rukomet

Hrvatska glatko poražena od Rumunjske u prvom kolu kvalifikacija

Sportnet • petak, 23.03.2018.
Hrvatska glatko poražena od Rumunjske u prvom kolu kvalifikacija
Foto: Ivana Strahija

Na startu kvalifikacija za Svjetsko U-20 prvenstvo za žene, hrvatske su rukometašice glatko poražene od Rumunjske...

PIŠE: Jan Šneler

Prvo kolo kvalifikacijskog turnira u rumunjskom Cluju nije počelo dobro za hrvatske rukometašice. Iako je ogled s Rumunjkama bio označen kao najteži i onaj u kojemu će biti teško tražiti priliku za bodove, ubada u oči prilično visok poraz.

Nakon prvog dijela, Hrvatska je gubila 17:14 te tako imala šansu da u nastavku utakmice pokuša popraviti slabiju igru iz prvog dijela. Ipak, Rumunjska je nastavak utakmice otvorila iznimno dobro i vrlo brzo povela s 21:15.

Nakon tog početnog pritiska, Rumunjke su konstantno bile na pet-šest pogodaka razlike, a nerijetko se razlika i podizala. Tako je u 47. minuti Rumunjska vodila s najvećih 27:19. Iako je Hrvatska pred kraj uspjela spustiti prednost na prihvatljivije brojke, Rumunjska je ipak bila bolja i slavila s 33:25.

Kod Hrvatske najbolja je bila Antonia Čivljak s pet pogodaka, dok su po tri postigle Tena Japundža, Josipa Kaselj, Katarina Mrazović i Ivona Mrđen. Za Rumunjsku je briljirala Sorina Maria Tarca s 9 pogodaka, dok su Alexandra Diana Badea i Daria Bucur postigle po pet pogodaka.

Do kraja turnira Hrvatsku još očekuju dvije utakmice. Sutra hrvatske rukometašice igraju protiv Ukrajine u dvoboju koji bi uvelike trebao odrediti sudbinu hrvatske reprezentacije. Kad bi Hrvatska sutra slavila, gotovo je sigurno da bi izborila prolazak na Svjetsko prvenstvo. Zadnje kolo na rasporedu je u nedjelju protiv slabe Gruzije. Podsjetimo, Ukrajina je u ranijem dvoboju svladala Gruziju s 37:16.

Svjetsko prvenstvo na rasporedu je od 1. do 15. srpnja u Debrecenu, Mađarska a najbolje dvije ekipe iz skupine u kojoj se nalazi Hrvatska direktno prolaze na svjetsku smotru.

Kvalifikacije za Svjetsko U-20 prvenstvo, 1. kolo:
Rumunjska - Hrvatska 33:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!