Nogomet

VIDEO: Veliki preokret Kolumbije u Parizu, Ronaldo golovima u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Portugalu

Branimir Korać • subota, 24.03.2018.
VIDEO: Veliki preokret Kolumbije u Parizu, Ronaldo golovima u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Portugalu
Foto: EPA

Još niz prijateljskih utakmica bilo je na rasporedu ovog petka, a uzbuđenja nije nedostajalo. Veliki preokret ostvarila je Kolumbija koja je nakon zaostatka 2:0 upisala pobjedu, a Cristiano Ronaldo je s dva gola u sudačkoj nadoknadi donio slavlje Portugalu...

Prvi hrvatski protivnik na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bit će reprezentacija Nigerije koja je u Wroclawu pokazala da je ozbiljan protivnik te je svladala Poljsku s 1:0. Domaćin je očekivano bio poduzetniji i imao više prilika, ali Nigerija je na kraju bila ta koja je slavila.

U prvom poluvremenu Poljska je imala dvije odlične prilike, ali prvo je Lewandowski pogodio vratnicu, a onda je Leon Balogun spašavao s gol linije nakon što je Uzoho već bio svladan.

Pritisak Poljaka nastavio se i u drugom dijelu, ali do pogotka je stigla Nigerija. U kaznenom prostoru u 60. minuti srušen je Victor Moses koji ujedno preuzima odgovornost i realizira kazneni udarac za pobjedu.

Loša vijest za nigerijskog izbornika je ozljeda desnog bočnog Abdullahija Shehua kojem je stradao mišić i morao je u drugom dijelu napustiti travnjak. Ostaje za vidjeti koliko je ta ozljeda ozbiljna.

Škotska i Kostarika odigrali su dosta skromnu utakmicu, a Kostarikanci su upisali minimalnu pobjedu. Alex McLeish nije dobro krenuo na škotskoj klupi, uveo je u reprezentaciju niz novih lica, ali nije dobio previše razloga za optimizam nakon ovog dvoboja.

Sve je riješeno vrlo rano, već u 14. minuti Kostarika je došla do tog jedinog gola kada je Bryan Oviedo vratio nisku loptu prema natrčalom Marcosu Ureni koji je šalje u mrežu Allana McGregora.

Kolumbija je velikim preokretom slavila na Stade Franceu gdje je na polovici prvog poluvremena gubila 2:0, a na kraju slavila 3:2. Kako je počelo, izgledalo je da će Kolumbija upisati visok poraz, ali Francuzi su propustili priliku dovršiti posao i nakon toga su kažnjeni.

U 11. minuti Olivier Giroud dobro se snašao nakon loše intervencije Ospine koji mu je odbio loptu točno na noge, a napadač Chelseaja takav poklon nije propustio. U 26. minuti Francuzi su odigrali krasnu akciju sa smislenim dodavanjima, završio ju je Thomas Lemar pogotkom za 2:0.

Najbolje što se Kolumbiji moglo dogoditi je brzi pogodak za smanjenje zaostatka. On je stigao dvije minute nakon drugog francuskog gola, dosta loše reagirao je Hugo Lloris koji je ostao ukopan na crti kod ubačaja Luisa Muriela i lopta ga je prevarila te završila u mreži.

U drugom dijelu potpuni preokret Kolumbije. Prvo je u 62. minuti Radamel Falcao poravnao nakon povratne lopte Jamesa Rodrigueza da bi u 84. minuti Mateus Uribe pao u 16 metara, a Švicarac Jaccottet dosudio kazneni udarac. U pogodak ga je pretvorio Juan Quintero.

Saudijska Arabija pripreme za Svjetsko prvenstvo započela je susretom u Marbelli protiv Ukrajine koji je okončan s miroljubivih 1:1. Ukrajinci su bili dosta bolji i imali puno više prilika, ali nisu došli do pobjede.

Imali su vodstvo od 32. minute zahvaljujući Artemu Kravecu, ali šest minuta kasnije Saeed Al Mowalad poravnava na konačnih 1:1.

Portugal je bio na rubu poraza protiv Egipta, ali odbio se predati te je zahvaljujući Cristianu Ronaldu ipak upisao pobjedu 2:1.

U središtu pozornosti bili su s jedne strane Ronaldo, a s druge Mohamed Salah, oni su svoj posao napravili, postigli pogotke, a na kraju je Ronaldo bio uspješniji.

Salah je doveo Egipat u vodstvo u 56. minuti i tu prednost Egipćani su držali sve do 92. minute. Tada Ronaldo poravnava na 1:1, a dvije minute kasnije i potpuno okreće rezultat.

Zanimljivo je bilo i u Torinu gdje je Srbija igrala protiv Maroka i upisala poraz 2:1. Sva tri pogotka pala su u prvom dijelu u razmaku od 29. do 40. minute.

Marokanci su poveli preko Hakima Ziyecha da bi u 37. minuti Dušan Tadić vratio Srbiju u utakmicu. Međutim kratko je rezultat bio poravnat, u 40. minuti Khalid Boutaib osigurao je pobjedu Maroku.

Prijateljske utakmice:
Austrija - Slovenija 3:0
Poljska - Nigerija 0:1
Škotska - Kostarika 0:1
Francuska - Kolumbija 2:3
Ukrajina - Saudijska Arabija 1:1
Portugal - Egipat 2:1
Maroko - Srbija 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!