Nogomet

Dalić: "Poraz koji smo zaslužili, moraš biti koncentriran svih 90 minuta"

Sportnet • subota, 24.03.2018.
Dalić: "Poraz koji smo zaslužili, moraš biti koncentriran svih 90 minuta"
Foto: EPA

Zlatko Dalić nije bio zadovoljan nakon poraza Hrvatske od Perua u Miamiju. Iako je riječ o prijateljskom susretu, izbornik je tražio puno bolji i angažiraniji nastup...

Iz Miamija: Lovre Bilonić

Hrvatska je u Miamiju odigrala onako kako često igra u prijateljskim utakmicama, za klasu ispod onoga što igra u natjecateljskim dvobojima. Zlatko Dalić svjestan je kako nije izgledalo dobro i da Hrvatska nije bila u pravom izdanju.

"Poraz koji smo mi zaslužili. Nismo ušli dobro u utakmicu, posebno u prvih 15 minuta, nismo bili koncentrirani. Kada igramo protiv jake momčadi moramo biti maksimalno koncentrirani svih 90 minuta, a ne samo nakon što primimo gol. Nismo se vratili u igru, imali smo posjed lopte, ali to je bilo nedovoljno. Protivnik je imao podršku navijača, punu koncentraciju i nije bilo lako igrati."

Izbornik nije išao previše u detalje što nije bilo dobro, prvo slijedi analiza s igračima.

"Dok s igračima ne proanaliziram, neću ići prema van s tim što je bilo. Svaka utakmica zahtijeva maksimalan angažman. Mi smo se kasnije trudili i pokušavali se vratiti, ali protivnik je bio agresivan i koncentriran. Primili smo pogotke na početku oba poluvremena što ipak nešto govori."

U utakmicu je krenuo s Perišićem, Kalinićem i Mandžukićem na kojima se vidi kako su u krizi i nisu na svom vrhuncu.

"Statistika im nije na nekoj razini, ali vidjet ćemo, ima još vremena. Kroz reprezentaciju imat će još tri utakmice, ali točno je da u klubu moraju biti na još višem nivou. Mandžukić je na desnoj strani radio svoj posao u defenzivi. Složio sam kako sam mislio da je najbolje, a kada izgubiš onda uvijek ima puno zamjerki."

"Nismo mi imali neke posebne šanse, imali smo taj posjed, ali ništa konkretno. Kramarić je možda pucao dva-tri puta po golu dok ovi ostali nisu pucali nikako."

Hrvatska je često kroz povijest imala problem prijateljskih utakmica, nikada tu nije bila u svom pravom izdanju, a to se ponovilo i protiv Perua.

"I birao sam jače utakmice, nije neka korist pobijediti nekog slabijeg s četiri-pet golova razlike, moramo igrati protiv reprezentacija koje su na Svjetskom prvenstvu i da tu vidimo gdje smo te da se pripremimo. Sada moramo izvući pouke iz toga. Ovdje je protivnik bio puno agresivniji, nakon gola puno željniji, publika ga je nosila i oni su se bacali na glavu."

Slijedi dvoboj protiv Meksika, tu će priliku dobiti i oni koji nisu igrali u ovom susretu.

"Vidjet ćemo kada dođemo u hotel što ćemo i kako ćemo, ali već sam rekao da će u tom susretu dobiti priliku i drugi igrači. Borit ćemo se i u tom susretu, moramo izvući pouke iz tih utakmica, nećemo se sakrivati."

Za kraj izbornik je još jednom poručio kako nije zadovoljan, ali nema razloga za neke posebne negativnosti.

"Uvijek sam optimist, nikada neću biti negativac. Možda je bolje sada izgubiti nego kasnije. Prijateljske utakmice trebaju biti važne, ako mi iz njih ne izvlačimo pouke, onda ne valja posao. Nakon poraza čovjek ne može biti zadovoljan, naravno da je bilo i dobrih stvari, ali nisam zadovoljan i nije dobro."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2018. u 11:45
    Ne slažem se sa tezom da su njima pomogli navijači. Imali smo i mi dobru podršku.
    Obrisan korisnik