Rukomet

Hrvatska U-20 ženska rukometna reprezentacija potopila Gruziju i kvalificirala se na Svjetsko prvenstvo

Sportnet • nedjelja, 25.03.2018.
Hrvatska U-20 ženska rukometna reprezentacija potopila Gruziju i kvalificirala se na Svjetsko prvenstvo
Foto: Ivana Strahija

Kao što se i očekivalo, slavljem protiv slabašne Gruzije, hrvatska U-20 selekcija osigurala je drugo mjesto u skupini te se tako plasirala na Svjetsko prvenstvo...

PIŠE: Jan Šneler

Iako su u prvoj utakmici protiv Rumunjske hrvatske rukometašice pokazale brojne slabosti, odličnom predstavom jučer protiv Ukrajine te danas protiv Gruzije, zasluženo mogu slaviti prolazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava ove godine u Mađarskoj.

Nikakvo iznenađenje nisu dopuštale hrvatske mlade rukometašice te su dominirale čitavim susretom. Iako se znalo kako je minimalna pobjeda dovoljna (u ranijem susretu, Rumunjska je svladala Ukrajinu 28:27), opuštanja nije bilo. Gruzijke nisu na jednakoj razini kvalitete kao hrvatske rukometašice te ne čudi vodstvo Hrvatske 16:6 na poluvremenu.

U drugom dijelu utakmica se nastavila u istom ritmu i Hrvatska je samo povećavala svoju prednost. Nakon svega nekoliko minuta igre Hrvatska je vodila s 21:9 i tako definitivno riješila pitanje pobjednika. Na kraju je prednost dodatno povećana te je Hrvatska slavila s velikih 33:18.

Najbolja u dresu Hrvatske bila je Tena Japundža koja je postigla osam golova na današnjem susretu. Japundža je ujedno i najbolje odigrala u ova tri dana kvalifikacijskog turnira te je postigla čak 18 golova na turniru. Korina Karlovčan postigla je šest pogodaka, dok su po četiri upisale Lucija Zeba, Terezija Čurić i Dora Lukić. Kod Gruzije, najefikasnija bila je Medea Chokheli.

Hrvatska je tako nakon dvije pobjede i jednog poraza osigurala plasman na svjetsku smotru koja se održava u Mađarskoj od 1. do 15. srpnja ove godine. Nadajmo se dobrom rezultatu hrvatske juniorske ženske reprezentacije, a napomenimo kako su na prošlom Svjetskom prvenstvu, 2016. godine došle nadomak polufinala. U četvrtfinalnom susretu izgubile su od Rumunjske s 21:20. Na kraju su osvojile 8. mjesto.

Kvalifikacije za Svjetsko U-20 prvenstvo (ž):
Hrvatska - Gruzija 33:18

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!