Rukomet

Težak poraz Veszprema, Montpellier s plus tri odlazi u Barcelonu

Sportnet • nedjelja, 25.03.2018.
Težak poraz Veszprema, Montpellier s plus tri odlazi u Barcelonu
Foto: EPA

Prilično neočekivan i težak poraz doživio je Veszprem na gostovanju kod danskog Skjerna, dok je Montpellier odradio solidan posao doma i s tri pogodaka prednosti odlazi na gostovanje u Španjolsku...

PIŠE: Jan Šneler

Iako su završili kao drugoplasirani u skupinama regularnog dijela te se pretpostavlja kako će imati lakši posao u osmini finala, zbog neobičnog sustava Lige prvaka, Barcelona i Veszprem naletjeli su na teške protivnike.

Skjern je odlično otvorio susret i već u prvom dijelu najavio kako će velikih problema imati Veszprem. Poveli su Danci s 11:5 što je bio već dovoljan znak za uzbunu u redovima mađarske momčadi. Veszprem se nekako uspio vratiti do odmora te je Skjern s vodstvom 17:13 otišao na poluvrijeme.

U nastavku susreta očekivala se bolja igra gostiju, no osim nekih naznaka na početku nastavka, Skjern nije gubio kontrolu nad utakmicom. Vrlo brzo opet se razlika popela na pristojnih 4-5 razlike. U 50. minuti, Skjern je imao prednost 27:22 i gotovo riješio pitanje pobjednika. Veszprem je upao u još jednu crnu rupu i dopustio domaćoj momčadi da u narednih šest minuta serijom 4:0 dođe do prednosti od devet pogodaka razlike.

Na kraju su gosti uspjeli razliku smanjiti, ali Skjern s pobjedom 32:25 definitivno više nije u svojstvu autsajdera u ovoj seriji. Veszprem očekuje iznimno težak posao u uzvratu i morat će puno bolju igru pokazati ako žele proći među osam najboljih momčadi. Odlični su u domaćoj momčadi bili Markus Olsson i Rene Rasmussen sa šest golova, dok se za Veszprem Gašper Marguč šest puta upisivao u strijelce.

U derbiju osmine finala, Montpellier je na svom terenu slavio protiv Barcelone s 28:25 i tako sretno može otići na vruće gostovanje u Španjolsku. Vodili su gosti iz Barcelone 13:9 pred kraj prvog dijela, no posljednjih šest minuta kao da ih nije bilo na utakmici te je Montpellier uspio na odmor otići s odličnih 13:13.

U nastavku se niz Barcelone nastavio te je Montpellier i poveo s 15:13, što znači da kroz razdoblje od gotovo 12 minuta Barcelona nije postigla pogodak. U drugom dijelu prednost se dizala i spuštala, no Barcelona nije mogla napraviti korak više i doći do preokreta. Francuski klub iskusno je držao sve pod kontrolom, poglavito vođen briljantnim vratarom Vincentom Gerardom.

U momčadi Montpelliera, najbolji je bio Jonas Truchanovičius s osam golova, dok su Valentin Porte i Vid Kavtičnik dodali četiri. Kod poražene Barcelone Timothey N'Guessan je postigao sedam golova, a snažni poljski pivot Kamil Syprzak pet pogodaka.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Kiel29:22OTP Bank Pick Szeged
Barlinek Industria Kielce41:17Rhein-Neckar Löwen
Meškov Brest24:32Nantes
Kristianstad22:26Flensburg
Skjern32:25Telekom Veszprem
Montpellier28:25Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!