Rukomet

Propuštena prva meč lopta: Göppingen prejak za Nexe

Sportnet • ponedjeljak, 26.03.2018.
Propuštena prva meč lopta: Göppingen prejak za Nexe

U četvrtom kolu grupne faze EHF kupa, njemački Bundesligaš i aktualni pobjednik tog natjecanja Göppingen, u Našicama je slavio protiv Nexea...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je Nexe puno bolje izgledao u drugom dijelu, slabija igra iz prvih 30 minuta koštala je Našičane vrijednih bodova za prolazak skupine. Kada se sve zbroji, Göppingen je prilično rutinski svladao Nexe i potvrdio prvo mjesto u skupini.

Nije trebalo dugo proći da njemački klub stekne potpunu kontrolu nad utakmicom. Nažalost, loše je izgledala obrana Nexea u uvodnim minutama i brzo je Göppingen otišao na veliku prednost 4:10. Nije nikako mogao hrvatski klub uhvatiti korak a Nijemci su nezaustavljivo jurili. Pred sam kraj prvog dijela došli su i do najveće prednosti 6:14 koja se ipak do kraja poluvremena smanjila te je na odmor Göppingen otišao s vodstvom 8:15.

Znalo se kako će nakon tako loših 30 minuta Nexe teško uhvatiti korak s Göppingenom. Našičani su dugo pokušavali, hvatali aktualne prvake i uspjeli doći na četiri pogotka zaostatka. No kao što to obično biva u rukometu, kada svu energiju potrošiš na stizanje rezultate, jedna mala greška baca te tri koraka unazad. Upravo tako, Göppingen se vrlo brzo vratio na veću prednost i ušao u posljednjih 10 minuta s vodstvom 17:23.

Iako su ih tada mnogi već otpisali, Nexe je još jednom pokazao kako je u EHF kupu potpuno druga momčad te je serijom 4:0 ušao u posljednjih pet minuta utakmice sa svega dva gola zaostatka. Iako su Marko Buvinić i Mario Tomić održavali golovima Nexe na toj razlici, više od toga nije se moglo te je konačno Göppingen slavio s 24:27.

U momčadi Nexea najbolji pojedinac bio je Saša Barišić Jaman s devet golova, dok je Buvinić postigao šest. Kod Göppingena, Marcel Schiller postigao je šest golova, dok je povremeni hrvatski reprezentativac Krešimir Kozina dodao pet golova, od kojih dva u posljednjim minutama utakmice.

Unatoč porazu, Nexe ne mora očajavati jer je gotovo sigurno osigurao prolaz. Za potpuno siguran prolaz potreban mu je još barem bod u posljednjem kolu protiv finskog Cocksa koji je izgubio sve šanse za prolazak dalje. Nexe može dalje i s porazom jer trenutno drugoplasirani Bjerringbro/Silkeborg iz skupine A ima četiri boda i gol razliku -2. Nexe ima šest bodova i gol razliku +10.

EHF kup, 4. kolo:
Nexe - Göppingen 24:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!