Nogomet

VIDEO: Gabriel Jesus srušio Njemačku u Berlinu, mala osveta Brazilaca

Branimir Korać • utorak, 27.03.2018.
VIDEO: Gabriel Jesus srušio Njemačku u Berlinu, mala osveta Brazilaca
Foto: EPA

U jednom od najvećih prijateljskih dvoboja ovog utorka, Brazil je u Berlinu bio bolji od Njemačke. Bio je to prvi dvoboj ovih reprezentacija nakon onog dobro poznatog susreta u Belo Horizonteu...

Niti Nijemci, a niti Brazilci nisu zaboravili onih 7:1 u Belo Horizonteu od prije četiri godine. Zauvijek će im ostati taj susret u sjećanju, a Brazilci će jako teško dobiti punu osvetu. Malu zadovoljštinu može im predstavljati večerašnja pobjeda u Berlinu s minimalnih 1:0.

U zanimljivom dvoboju Brazilci su bili konkretniji, Njemačka je u 90 minuta imala samo jedan udarac u okvir gola i to na samom kraju susreta kada je Alisson obranio pokušaj Juliana Draxlera.

Joachim Löw nije mogao računati na niz važnih igrača i njihovo neigranje se itekako osjetilo. Brazil, pak, nije imao Neymara, ali opet je pokazao kako je snažan i opasan i bez svog najboljeg igrača.

U prvih pola sata Njemačka je bila bolji protivnik, stvorila je nekoliko poluprilika dok je Brazil s druge strane bio dosta samozatajan.

Prvu pravu priliku Brazilci su imali u 36. minuti kada je Gabriel Jesus brz napad okončao nepreciznim pokušajem i udarcem preko gola.

Već u sljedećoj minuti se iskupio. Willian je nabacio, Jesus pucao glavom, Kevin Trapp bio je na lopti, ali nije dobro reagirao i ona je otišla u gol.

U drugom dijelu Trapp se iskupio za ovu lošu reakciju i u 56. minuti sjajno je obranio pokušaj Paulinha.

Do kraja susreta Njemačka nije uspjela doći do poravnanja, najbliža tome bila je kod pokušaja Draxlera u 92. minuti, ali prilično nezaposleni Alisson tu je bio spreman i obranio je ovaj pokušaj.

Brazil je tako prekinuo seriju Njemačke od 22 utakmice bez poraza. Posljednji poraz nanijeli su joj Francuzi još 2016. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!