Nogomet

VIDEO: Srbija svladala Nigeriju, remi Engleza i Talijana, Poljaci u 92. minuti do pobjede

Branimir Korać • utorak, 27.03.2018.
VIDEO: Srbija svladala Nigeriju, remi Engleza i Talijana, Poljaci u 92. minuti do pobjede
Foto: EPA

U preostalim prijateljskim susretima ovog utorka uzbuđenja nije nedostajalo, a prvi hrvatski protivnik u Rusiji, Nigerija, poražena je od Srbije...

Nakon što su preokretom slavili u Parizu protiv Francuske, Kolumbijci su na Craven Cottageu igrali protiv Australaca. Australija je za razliku od Kolumbije ponižena u Oslu s 4:1 te je ovaj susret vidjela kao iskupljenje za taj ružan poraz. Međutim može biti sretna što nije još jednom izgubila, Kolumbija je bila bolji protivnik i imala je veliku priliku doći do pobjede, ali u 86. minuti Miguel Borja nije realizirao kazneni udarac. Njegov dosta loš pokušaj obranio je Danny Vuković.

Zadovoljni mogu biti Marokanci koji su odradili vrlo dobro ova dva prijateljska susreta i upisali su dvije pobjede. Nakon što su svladali Srbiju, bili su bolji i od Uzbekistana s 2:0. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu kada je prvo u trećoj minuti Ayoub El Kaabi zabio za vodstvo, a konačnih 2:0 postavio je Manuel da Costa u samoj završnici prvog poluvremena.

Egipćani su odmarali Mohameda Salaha i nisu ga koristili u Zürichu gdje su igrali protiv Grčke. U dosta slabom dvoboju Grci su upisali pobjedu 1:0 pogotkom Nikolaosa Karelisa. Skroman nastup za Egipat koji je bez svog najboljeg napadača bio prilično bezopasan, a Grci su ga dodatno umrtvili te posebno nakon pogotka mirno kontrolirali situaciju na terenu.

U jednom od zanimljivijih susreta ovog utorka, Engleska je remizirala s Italijom 1:1. Na Wembleyju su Englezi vodili do završnice susreta, ali tamo su Talijani ipak uspjeli doći do poravnanja.

U odnosu na susret s Nizozemskom, Gareth Southgate dodatno je promiješao momčad, međutim bez obzira na to Engleska je imala vodstvo na odmoru. Italija je doduše prva zaprijetila preko Cire Immobilea, ali u 26. minuti Jamie Vardy nakon dodavanja Jessea Lingarda ulazi u 16 metara i silovito pogađa za vodstvo.

Talijani su se probudili u zadnjih 20 minuta kada su sve češće počeli prijetiti i to posebno preko Lorenza Insignea. Napadač Napolija ujedno je i donio Talijanima poravnanje i to u 87. minuti. Dosuđen je kazneni udarac nakon što je u 16 metara srušen Federico Chiesa, a Insigne ga je realizirao za konačnih 1:1.

U dvoboju reprezentacija koje su izborile mjesto u Rusiji, Tunis je u Nici tijesno svladao Kostariku s 1:0. Jedini pogodak na susretu pao je u 36. minuti kada je Wahbi Khazri nadmudrio Keylora Navasa i donio pobjedu Tunižanima, identičnu kao prije nekoliko dana protiv Irana kada je također Khazri imao prste u pogotku. Loša vijest za Tunižane iz ovog dvoboja je ozljeda Alija Maaloula koji je rano napustio travnjak.

Otvoren i zanimljiv dvoboj odigrali su Poljaci i Južna Koreja. Poljska je na poluvremenu vodila s 2:0, ali u zadnjih pet minuta Južna Koreja stigla je do poravnanja. Ipak u sudačkoj nadoknadi domaćin dolazi do pobjede.

U prvom dijelu pogađali su Robert Lewandowski i Kamil Grosicki te se činilo kako će domaćin upisati rutinsku pobjedu. Međutim u nastavku je Koreja proigrala, a to joj se isplatilo u završnici. U 85. minuti Chang-Min Lee smanjuje zaostatak, a dvije minute kasnije Hee-Chan Hwang poravnava na 2:2. Poljska ipak odnosi pobjedu golom Piotra Zielinskog u 92. minuti.

Srbija je s dva gola Aleksandra Mitrovića svladala Nigereiju, prvog hrvatskog protivnika na Svjetskom prvenstvu. Bio je to dobar nastup Srbije koja je nadigrala Nigerijce i otkrila slabosti u njihovoj igri.

Prijateljske utakmice:
Australija - Kolumbija 0:0
Maroko - Uzbekistan 2:0
Grčka - Egipat 1:0
Engleska - Italija 1:1
Danska - Čile 0:0
Tunis - Kostarika 1:0
BiH - Senegal 0:0
Poljska - Južna Koreja 3:2
Slovenija - Bjelorusija 0:2
Rumunjska - Švedska 1:0
Belgija - Saudijska Arabija 4:0
Nigerija - Srbija 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!