Nogomet

VIDEO: Kakav debi Zlatana Ibrahimovića! Fantastičan pogodak za poravnanje i onda pobjednički u 91. minuti

Branimir Korać • subota, 31.03.2018.
VIDEO: Kakav debi Zlatana Ibrahimovića! Fantastičan pogodak za poravnanje i onda pobjednički u 91. minuti
Foto: EPA

Zlatan Ibrahimović nije mogao zamisliti bolji debi u dresu Los Angeles Galaxyja! U gradskom derbiju protiv Los Angeles FC-a postigao je dva pogotka koji su na kraju doveli Galaxy do pobjede nakon što je FC imao čak 3:0...

Los Angeles Galaxy upoznao je Zlatana Ibrahimovića i drago mu je zbog toga. Veliki švedski napadač debitirao je u MLS-u i to na nezaboravan način uz dva pogotka koji su odveli Galaxy do pobjede.

I bilo je predviđeno da Ibrahimović debitira u ovom susretu, a na početku drugog dijela ništa nije govorilo da bi to mogao biti dobar debi, barem ne rezultatski. Los Angeles FC vodio je s 3:0 i činilo se da će Galaxy upisati težak poraz.

Na odmoru je bilo 2:0 zahvaljujući golovima Carlosa Vele, a kada je u 48. minuti Daniel Steres postigao autogol i odveo LA FC do 3:0, činilo se da je priči kraj.

Nadu domaćinu pružio je Sebastian Lletget smanjivši na 3:1 u 61. minuti, a deset minuta kasnije na oduševljenje prisutnih u igru je ušao Ibrahimović.

Odmah nakon njegovog ulaska Pontius smanjuje na 3:2, a u 77. minuti, šest minuta nakon što je ušao u igru, Ibrahimović postiže velemajstorski pogodak. S više od 30 metara opalio je iz prve iz voleja, prebacio loše postavljenog vratara gostiju i zabio za 3:3.

Tu nije bio kraj. Na ulasku u sudačku nadoknadu Ibrahimović upotpunjuje debi iz snova golom u 91. minuti, glavom nakon ubačaja s lijeve strane, za konačnih 4:3, veliki preokret Galaxyja i najbolje moguće predstavljanje američkom nogometnom svijetu.

"Čuo sam kako skandiraju s tribina 'želimo Zlatana' i dao sam im Zlatana", jednostavno je poručio nakon meča.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.04.2018. u 17:54
    Majko Mila! Koliko muda ima taj covjek? Prvi nastup u novom klubu, u novoj zemlji, ekipa pod pritiskom jer gube na domacem terenu, a ovaj daje ovakav gol za 3:3. A onaj zadnji gol za pobjedu je bio slag na tortu, ili dar Bogova nogometa ;-)
    narada108