Rukomet

Nantesu dovoljan remi za četvrtfinale, Szeged slavio, ali ostao bez prolaska dalje

Petar Jenjić • nedjelja, 01.04.2018.
Nantesu dovoljan remi za četvrtfinale, Szeged slavio, ali ostao bez prolaska dalje
Foto: EPA

Zaključena su i posljednja tri uzvratna susreta osmine finala rukometne Lige prvaka u kojima nije bilo prevelikih iznenađenja. Nantes je kod kuće remizirao protiv Meškov Bresta što mu je bilo i više nego dovoljno za prvo četvrtfinale u najjačem klupskom rukometnom natjecanju. Kiel je minimalno poražen kod Szegeda koji se nije uspio ozbiljnije približiti prolasku dalje, dok je do pobjede stiglo i Kielce uz doprinos Manuela Štrleka i Marka Mamića slavilo na gostovanju kod Rhein-Neckar Löwena...

Većinu posla rukometaši Nantesa odradili su u prvoj utakmici kada su na gostujućem parketu slavili s osam razlike protiv Meškov Bresta. Uzvratni susret nije donio preveliku dramu, iako je bjeloruska momčad vodila gotovo kroz cijeli susret, a u nekoliko navrata tijekom drugog poluvremena imala četiri pogotka prednosti. Ipak, do iznenađenja nije došla, a Nantes je susret uspio zaključiti bez poraza.

Susret je završio 28:28 čime se francuska momčad po prvi puta u povijesti plasirala među najboljih osam momčadi Europe. Za prolazak na Final Four igrat će protiv danskog Skjerna koji je u dvije utakmice bio bolji od Veszprema.

Najbolji je u redovima Nantesa bio Nicolas Tournat sa šest pogodaka, dok je pet golova iz isto toliko pokušaja postigao Eduardo Gurbindo. Jerko Matulić dodao je jedan pogodak.

Sedam pogodaka uz stopostotan učinak postigao je Vjačeslav Šumak u redovima Meškova. Ljubo Vukić dodao je jedan gol za bjelorusku momčad.

Gotovo pa identičnim rezultatom završena je utakmica između Szegeda i Kiela u kojoj je pobjedu 28:27 upisala mađarska ekipa. Unatoč tome u sljedeću fazu prolazi Kiel koji je u prvoj utakmici slavio sa sedam pogodaka razlike. Tako po prvi puta od 2012. godine nećemo gledati jednu mađarsku momčad u četvrtfinalu Lige prvaka.

U današnjem dvoboju Kiel se nijednom nije našao u prevelikoj opasnosti. Iako je Szeged vodio većim dijelom susreta, tek je u nekoliko navrata imao prednost od tri gola viška.

Szeged je predvodio Jonas Kallman sa šest pogodaka, Ivan Sršen dodao je tri gola, dok se Alen Blažević nije upisao u strijelce. Marin Šego skupio je devet obrana.

Najbolji u redovima Kiela bio je Patrick Wiencek s devet golova, Nikola Bilyk dodao je sedam pogodaka, a na vratima je Niklas Landin skupio 14 obrana. Domagoj Duvnjak jednom je zatresao protivničku mrežu.

Najmanje problema imalo je Kielce koje je još u prvoj utakmici osiguralo prolazak u četvrtfinale. Poljska momčad tada je slavila s visokih 24 razlike (41:17), a danas je do pobjede stigla preokretom u posljednjih 20 minuta utakmice. Löwen je do tada imao i šest pogodaka prednosti u nekoliko navrata, ali kada je Kielce preuzelo vodstvo do kraja ga nije ispustilo.

Goste su do pobjede 36:30 s pet pogodaka predvodili Alex Dujšebajev i Michal Jurecki. Manuel Štrlek postigao je tri pogotka, dok je Marko Mamić zabio jedan gol. Najbolji je kod domaćina bio Andre Schmid s osam pogodaka.

Liga prvaka, osmina finala, uzvrati:
Nantes - Meškov Brest 28:28
Szeged - Kiel 28:27
Rhein-Neckar Löwen - Kielce 30:36

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Flensburg27:24Kristianstad
Telekom Veszprem34:29Skjern
Barcelona30:28Montpellier
Nantes28:28Meškov Brest
OTP Bank Pick Szeged28:27Kiel
Rhein-Neckar Löwen30:36Barlinek Industria Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!