Nogomet

VIDEO: Leko pobjedom krenuo u play-off, Club Brugge na plus devet

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.04.2018.
VIDEO: Leko pobjedom krenuo u play-off, Club Brugge na plus devet
Foto: EPA

Belgijci su krenuli s play-offom, a Club Brugge već nakon prvog kola ima velikih devet bodova prednosti. U prvom kolu Lekina momčad svladala je Genk i povećala prednost na vrhu.

Prvo kolo play-offa belgijskog prvenstva odigralo se prema željama Ivana Leke i njegovih igrača. U doigravanje je Club Brugge ušao sa šest bodova prednosti, u najgorem scenariju mogao je drugo kolo dočekati s tri boda viška, ali dočekat će ga s velikih devet.

Pomogao je Kalinićev i Andrijaševićev Gent koji je u gostima svladao Anderlecht i bilo je jasno kako se otvara velika prilika za Brugge. Najbolja belgijska momčad u ovoj sezoni ju je i iskoristila te upisala pobjedu 1:0.

Na svom stadionu ugostio je Genk i svladao ga s tijesnih 1:0 u susretu koji je ponudio neizvjesnost do samog kraja. Pobjednički gol postignut je u 92. minuti i to iz kaznenog udarca koji je realizirao Lior Refaelov. Matej Mitrović odradio je cijelu utakmicu za domaćina.

Inače, ovo je bio treći međusobni dvoboj ove dvije momčadi ove sezone i prva pobjeda Club Bruggea. U prvom susretu u Genku domaćin je slavio s 2:0 da bi u Bruggeu u drugom susretu bilo 2:2.

Sljedeće kolo Bruggeu donosi dvoboj protiv Genta koji sada dijeli drugo mjesto s Anderlechtom. Anderlecht će, pak, gostovati kod Charleroija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!