Nogomet

VIDEO: Ramsey i Parolo postigli čudesne pogotke, Koke zabio nakon samo 23 sekunde, Montero promašio nemoguće

Sportnet • četvrtak, 05.04.2018.
VIDEO: Ramsey i Parolo postigli čudesne pogotke, Koke zabio nakon samo 23 sekunde, Montero promašio nemoguće
Foto: EPA

Sjajna nogometna večer u Europskoj ligi je iza nas. U prvim četvrtfinalnim utakmicama vidjeli smo najbrži pogodak sezone, dva eurogola i promašaj sezone.

AUTOR: Stipe Dedić

Odigrane su prve četvrtfinalne utakmice u Europskoj ligi. Arsenal je na Emiratesu s 4:1 srušio CSKA i praktički se već sada plasirao u polufinale. Utakmicu je obilježio sjajan pogodak Aarona Ramseyja. Lazio je s 4:2 bio bolji od Salzburga, Atletico je kod kuće s 2:0 nadvisio Sporting iz Lisabona, dok je RB Leipzig s 1:0 bio bolji od Marseillea.

Arsenal je do vodstva došao već u devetoj minuti utakmice. Aaron Ramsey u pogodak je pretvorio već toliko puta viđenu akciju Arsenala. Mesut Özil dodao je do Hectora Bellerina, Španjolac je fino zavrnuo na drugu vratnicu i pronašao Ramseyja koji zabija za 1:0.

Šest minuta kasnije već je 1:1. Laureant Koscielny skrivio je prekršaj na dvadeset metara od svog vratara, Aleksandr Golovin opalio je iz prekida po golu i sjajnim udarcem pogodio same rašlje za izjednačenje.

Topnici se u vodstvo vraćaju nakon udarca s bijele točke kojeg je u 23. minuti u pogodak pretvorio Alexandre Lacazette. Kazneni udarac skrivio je Georgi Ščenikov koji je u izglednoj prilici prekršajem zaustavio Mesuta Özila.

Najljepši trenutak utakmice zbio se u 28. minuti. Aaron Ramsey petom je prebacio Igora Akinfeeva i tako na najljepši mogući način zaključio sjajnu akciju Arsenala za 3:1. Do kraja poluvremena Lacazette je zabio za 4:1. Özil je uposlio Francuza i upisao drugu asistenciju na utakmici.

Do kraja utakmice više nije bilo pogodaka. Arsenal je u drugom poluvremenu upropastio nekoliko dobrih prilika, dok je jedinu priliku u nastavku za goste promašio Pontus Wernbloom. Topnici tako u Rusiju nose ogromnih 4:1 i već su jednom nogom u poluzavršnici natjecanja.

Sjajnu utakmicu odigrali su Lazio i Salzburg. Domaćini su na kraju bili bolji s 4:2, no Salzburg je ostavio dobar dojam i nipošto ga ne treba otpisati pred uzvrat.

Nakon prvih 45 minuta na Olimpicu bilo je 1:1. Senad Lulić u 8. je minuti doveo domaćine u vodstvo. Dušan Basta ubacio je prizemnu loptu s desne strane, Ciro Immobile je ostao kratak i promašio loptu, no sve se dobro završilo za Lazio pošto je na ubačaj natrčao Lulić i zabio za 1:0.

Valon Berisha s bijele točke u 30. minuti poravnao na 1:1 nakon što je Basta u svom kaznenom prostoru laktom „počastio“ Munasa Dabbura.

Golijadu u drugom poluvremenu otvorio je Marco Parolo sjajnim pogotkom u 49. minuti. Talijan je potom iza leđa pogodio za 2:1 i tako na najljepši mogući način zaključio odličnu akciju Lazija.

Uporni Salzburg u utakmicu se vraća u 71. minuti preko Takumija Minamota. Japanac je iskoristio konfuziju u obrani Lazija i zabio pored Thomasa Strakoshe za novo izjednačenje.

Nije režiser pošteno prevrtio snimku Minamotovog pogotka, a već je Lazio imao 4:2 na semaforu. Za 3:1 u 74. minuti zabio je Felipe Anderson koji je kao u kompjutorskoj igrici prošao pored nekoliko braniča Salzburga i pospremio loptu u mrežu, a četvrti pogodak za Lazio postigao je Immobile dvije minute kasnije. Lucas Leiva oduzeo je loptu na sredini terena, pretrčao s njom trideset metara i na pladnju poslužio najboljeg strijelca kluba koji bez problema zabija za 4:2.

Atletico Madrid na svojoj je Wandi Metropolitano s 2:0 slavio protiv Sportinga iz Lisabona iako su gosti u samoj završnici utakmice mogli do pogotka koji bi im značajno poboljšao šanse u uzvratu.

Domaćini su poveli preko Kokea nakon 23 sekunde igre. Sebastian Coates predao je loptu ravno u noge Diegu Costi, Brazilac sa Španjolskom putovnicom u priliku je gurnuo Kokea, a ovaj zabio pored Rui Patricija zabio najbrži gol u Europskoj ligi za 1:0.

Greška braniča Sportinga kumovala je i drugom pogotku Atletica. Jeremy Mathieu kroz noge je propustio loptu koju je pokupio Antoine Griezmann i potom se sjurio prema golu Sportinga i zabio za 2:0.

U samoj završnici utakmice Fredy Montero propustio je stopostotnu prigodu i tako sveo šanse Sportinga da u uzvratu preokrene rezultat na minimum. Bryan Ruiz opalio je po golu Atletica, Jan Oblak uspio je obraniti njegov udarac, ali je pritom loptu odbio ravno na noge Monteru koji je s pet metara loptu umjesto u mrežu Oblaka, poslao nebu pod oblake.

U posljednjoj utakmici RB Leipzig je s 1:0 slavio protiv Marseillea. Jedini pogodak na utakmici zabio je Timo Werner u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Emil Forsberg povukao je kontranapad Leipziga, dodao do Wernera koji lijepim udarcem vara gostujućeg vratara za 1:0. Gosti su u nastavku jako stisnuli domaćine i time nagovijestili Leipzigu što ih čeka na Velodromeu za sedam dana.

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Arsenal4:1CSKA Moskva
Atlético Madrid2:0Sporting
Lazio4:2Salzburg
RB Leipzig1:0Marseille

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!