Košarka

VIDEO: Bogdanović pomeo prvake u vrhunskom šuterskom nastupu, Kerr "oduševljen" svojima

Branimir Korać • petak, 06.04.2018.
VIDEO: Bogdanović pomeo prvake u vrhunskom šuterskom nastupu, Kerr "oduševljen" svojima
Foto: EPA

Indiana Pacersi nastavljaju s odličnim igrama, a Bojan Bogdanović uoči doigravanja izgleda sve bolje. Noćas je igrao ključnu ulogu u razbijanju Golden State Warriorsa, odigrao je jednu od svojih najboljih ovosezonskih utakmica....

Indiana Pacersi upisali su i drugu ovosezonsku seriju protiv aktualnih prvaka Golde State Warriorsa slaveći s glatkih 126:106. Sjajan nastup imao je Bojan Bogdanović koji je dominirao dvobojem, šuterski bio izrazito rasoložen te kao pvi strijelac utakmice predvodio Indiana Pacerse.

Steve Kerr s razlogom je bio ljut, Golden State je obrambeno izgledao vrlo loše, a posebno dobro to je koristio Bogdanović koji je završio s najviše ubačaja na susretu. Bogdanović je za 30 minuta provedenih na parketu ubacio 28 poena uz šut za dva 5/6 te za tri 6/7 čemu je dodao tri skoka i dvije asistencije. Ovo je dodatno učinak za pohvalu jer je na drugoj strani stajao Kevin Durant.

Cijelim tijekom susreta Pacersi su bili bolji protivnik, a Kerr je smatrao kako njegovi igrači nisu imali dovoljno dobar pristup i to ih je guralo u poraz.

"Mislim da je problem u želji i pristupu, ako ne pružite dovoljno od sebe, ne možete očekivati pobjedu u NBA ligi. Ljut sam i razočaran. Znam da ova utakmica ne znači ništa po pitanju konačnog plasmana, ali doigravanje počinje sljedeći tjedan, a ovo je bio sramotan nastup", istaknuo je Kerr.

Osim Bogdanovića kod Indiane istaknuli su se Victor Oladipo s 21 poenom, šest skokova i sedam asistencija te Thaddeus Young sa 16 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod Warriorsa Durant je ubacio 27 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Klay Thompson dodao je 16 poena i sedam skokova.

Nastavlja se drama u borbi za doigravanje na Zapadu, Denver Nuggetsi pobjedom protiv Minnesote Timberwolvesa izjednačili su se s njima na ljestvici Zapadne konferencije i do posljednje utakmice očekuje se borba za osmo mjesto. Nuggetsi nisu smjeli dopustiti poraz u ovom susretu, on bi ih jako izbacio iz te utrke, a ovaj ishod potpuno je zakomplicirao dvoboj.

Jamal Murray kod domaćina ubacio je 22 poena, Devin Harris 20 poena, a Nikola Jokić 16 poena uz 14 skokova i devet asistencija. Kod poraženih Karl-Anthony Towns bio je na 26 poena i 13 skokova, a Taj Gibson 17 poena i 14 skokova.

Milwaukee Bucksi kiksali su na svom parketu protiv Brooklyn Netsa koji su bili bolji sa 119:111. Netsi su ubacili čak 19 šuteva za tri poena, s druge strane Bucksi su za tricu šutirali 5/20 i nije moglo drugačije završiti. Najbolji kod Bucksa bili su Khris Middleton s 31 poenom, a Giannis Antetokounmpo dodao je 19 poena, deset skokova i sedam asistencija dok je Jabari Parker upisao 13 poena i deset skokova. U pobjedničkom sastavu Allen Crabbe upisao je 25 poena i sedam skokova, a D'Angelo Russell 22 poena i pet asistencija.

Iako je nastupio bez Damiana Lillarda, Portland je do posljednjih sekundi držao u neizvjesnosti Houston Rocketse. Tek u zadnjoj sekundi susreta Chris Paul ubacio je za pobjedu domaćina. Blazersi su odradili dobar posao limitiravši Rocketse ispod 100 poena, a najbolji kod domaćina bili su Paul s 27 poena i pet asistencija te James Harden s 24 poena. Kod Blazersa CJ McCollum ubacio je 16 poena, ali i ispucao 25 lopti, dok je Jusuf Nurkić dodao 14 poena i 11 skokova.

Ante Žižić ponovno je van rotacije Cleveland Cavaliersa te je ponovno ostao bez minutaže. Cavsi su porazili Washington Wizardse sa 119:115, a predvodio ih je LeBron James s 33 poena, devet skokova i 14 asistencija dok je Jeff Green dodao 21 poen. Kod Wizardsa John Wall bio je na 28 poena i 14 asistencija.

NBA:
Indiana Pacers - Golden State Warriors 126:106
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 111:119
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 96:94
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 119:115
Utah Jazz - LA Clippers 117:95
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 100:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac06.04.2018. u 15:44
    Trpaj Babo!!!! Ne vadi....
    53njac