Košarka

VIDEO: Zagužvalo se na Zapadu, otpali Clippersi!

Dario Dodić • nedjelja, 08.04.2018.
VIDEO: Zagužvalo se na Zapadu, otpali Clippersi!
Foto: EPA

Utrka za NBA doigravanje ulazi u završnu fazu. I dok su na Istoku poznati svi putnici u playoff, još uvijek je sve otvoreno na Zapadu, sve će se odlučivati u doslovno posljednjim utakmicama. Jedna je momčad otpala, Clippersi su izgubili od Nuggetsa...

Gužva na Zapadu dovela je Oklahoma City Thunder u nezavidnu poziciju, kako bi došli na korak do doigravanja trebali su pobjedu protiv Rocketsa. U Houstonu. Trebali su pobjedu protiv tima s najboljim skorom u ligi, protiv momčadi koja je kod kuće nanizala 20 pobjeda. I uspjelo im je.

Slavili su Thunderi 108:102, prekinuli veliki niz relativno nemotiviranih Rocketsa i za siguran plasman u playoff trebaju pobjedu protiv Miamija u ponedjeljak.

"Bila je ovo važna utakmica, ali ona u ponedjeljak je jednako važna jer ako ne odradimo posao u ponedjeljak onda ova pobjeda zaista ne znači ništa", poručio je jedan od junaka sinoćnje pobjede, Carmelo Anthony.

Imali su Rocketsi minimalno vodstvo sedam minuta prije kraja, no Thunderi rade niz 11:0 i nakon toga bez većih problema privode utakmicu kraju.

Russell Westbrook (7 skokova, 10 asistencija, 4 ukradene lopte) i Paul George predvodili su Thundere sa po 24 poena, već spomenuti Anthony ubacio je 22, još su dvoznamenkasti bili Adams i Grant, obojica su ubacila po 12 poena.

James Harden je s 26koševa i devet asistencija bio prvo ime Rocketsa, 17 koševa i devet asistencija je pridodao Chris Paul, koš manje i deset skokova upisao je PJ Tucker.

Denver Nuggetsi su se, pak, riješili jednog konkurenta za posljednje mjesto na Zapadu, u Los Angelesu su svladali Clipperse sa 134:115 i sigurno ih izbacili iz utrke za playoff.

Krenuli su Nuggetsi napadački agresivno u susret i nisu posustali do kraja. Dobili su sve četiri četvrtine, u niti jednoj nisu postigli manje od 33 poena.

Trenutno su Nuggetsi osmi, imaju isti skor kao i Minnesota Timberwolvesi (45-35) i čekaju ih još dvije utakmice. Zasad su na nizu od pet pobjeda, čeka ih Portland u ponedjeljak, a sve će kulminirati gostovanjem upravo kod Timberwolvesa u srijedu. Minnesota ima bolji međusobni omjer pa će u slučaju identičnog skora proći u doigravanje ispred Nuggetsa.

Goste je do pobjede s 31 poenom predvodio Will Barton, Nikola Jokić je dodao novi triple-double, upisao je 23 poena uz 11 skokova i 11 asistencija.

Lou Williams je s 24 poena predvodio Clipperse, 18 je koševa dodao Tyrone Wallace.

U dosta boljoj situaciji nalaze se San Antonio Spursi, koji s pobjedom više od Wolvesa i Nuggetsa drže šesto mjesto. Za potvrdu doigravanja trebat će pobjedu protiv Sacramenta u ponedjeljak. Sinoć su u važnoj utakmici sa 116:105 svladali Portland Trail Blazerse.

Ključnu rolu u odvajanju Spursa u završnici susreta imao je neslomljivi Manu Ginobili. 40-godišnji Argentinac otkrio je kako igra najbolje kada uhvati malo popodnevnog sna na dan utakmice, što mu je jučer pošlo za rukom: "Čak sam i noć prije spavao devet sati", poručio je Manu, koji je susret okončao sa 17 koševa u 19 minuta uz savršen šut 7/7.

Spurse je, kao i obično, predvodio LaMarcus Aldridge, večer je okončao s 28 poena i osam skokova, a dodao je i četiri ukradene lopte.

Damian Lillard je bio najbolji kod Portlanda, ubacio je 33 poena. Evan Turner dodao je 18, CJ McCollum 17, Jusuf Nurkić je ubilježio 12 koševa i 12 skokova.

I New Orleans Pelicansi love doigravanje na Zapadu, sinoć su imali težak posao, trebali su pobjedu na gostovanju kod prvaka, Golden State Warriorsa, i uspjeli su je uhvatiti. Nakon deset uzastopnih poraza protiv Warriorsa Pelicansi su slavili sa 126:120. Prvi put u Oracle Areni nakon travnja 2012. godine.

Pelicanse u ponedjeljak čeka gostovanje kod otpisanih Clippersa.

Prvo ime momčadi iz New Orleansa bio je Anthony Davis, s 34 poena i 12 skokova vodio je Pelicanse do važne pobjede. 28 je koševa dodao Nikola Mirotić, Jrue Holiday je ubacio 25.

Kevin Durant je s 41 košem i deset skokova držao Warriorse u igri do kraja, ali je u samoj završnici izgubio loptu koju su gosti pretvorili u koš za potvrdu pobjede. 21 je poen dodao Quinn Cook za kojeg su Warriorsi napravili mjesta na rosteru za doigravanje, 18 je ubacio Klay Thompson.

NBA, rezultati:
L.A. Clippers - Denver 115:134
New York - Milwaukee 102:115
Chicago - Brooklyn 96:124
Golden State - New Orleans 120:126
Houston - Oklahoma City 102:108
San Antonio - Portland 116:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!