Košarka

VIDEO: Double-double Bendera u novom porazu Sunsa, Hezonja dobar unatoč problemima s osobnima

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.04.2018.
VIDEO: Double-double Bendera u novom porazu Sunsa, Hezonja dobar unatoč problemima s osobnima
Foto: EPA

Dragan Bender i Mario Hezonja odradili su dobar posao, ali njihove momčadi nastavile su s porazima i pokazale zašto su među najlošijima u ligi. Warriorsi su očekivano bili prejaki za Phoenix, a Toronto je lako izašao na kraj s Orlandom...

Orlando Magic tek odrađuje posao do kraja sezone i priprema se za odmor. Noćas je poražen u gostima kod Toronto Raptorsa sa 112:101 u susretu u kojem je domaćin odmarao neke igrače, ali bez obzira na to upisao pobjedu.

DeMar DeRozan i Jonas Valančiunas nisu nastupili, ali to nije smetalo Raptorsima da poprave rekord franšize po broju pobjeda i po broju domaćih pobjeda. Raptorsi su rutinski slavili, cijelim tijekom susreta održavali su prednost i nisu dopustili Orlandu da zaprijeti.

Mario Hezonja kod Magica odrađivao je dobar posao, ali osobne pogreške dovele su ga u probleme pa je tako dosta brzo skupio njih četiri i teren je napuštao ranije nego što je htio. Unatoč tome za 28 minuta ubacio je 14 poena (2/8 za dva, 3/3 za tri, 1/1 slobodna) uz pet asistencija i tri skoka.

CJ Miles predvodio je Raptorse s 22 poena, a OG Anuoby dodao je 21 poen i osam skokova. Kod Magica Aaron Gordon vratio se u startnu petorku i ubacio je 16 poena dok je Khem Birch završio s 12 poena i 12 skokova.

Phoenix Sunsi izgubili su 15. put zaredom od Golden State Warriorsa i samo zaključuju sezonu na skroman način kako i igraju od početka sezone. Dragan Bender protiv Warriorsa odradio je dobru utakmicu, ubilježio double-double učinak i bio među istaknutijim pojedincima kod domaćina.

Klay Thompson imao je sjajan ulazak u susret, ubacio je 22 od svojih 34 poena već u prvoj četvrtini i tu su Warriorsi polako krenuli prema pobjedi, a Sunsi niti jednom nisu zaprijetili nekim povratkom.

Phoenix će završiti sezonu kao najlošija momčad lige i imat će najviše šanse u draft lutriji. U zadnjih 28 utakmica Sunsi su upisalo samo dvije pobjede.

Bender je za 41 minutu na parketu ubacio 14 poena (4/6 za dva, 2/7 za tri), uhvatio je isto toliko skokova te je podijelio dvije asistencije.

Najefikasniji kod Phoenixa bio je Danuel House s 22 poena i osam skokova, Alex Len dodao je 16 poena i deset skokova, a Tyler Ulis 15 poena i deset asistencija.

Kod Warriorsa uz Thompsona dobar posao odradili su Kevin Durant sa 17 poena i devet asistencija te s po 14 poena Draymond Green (šest skokova, pet asistencija) i Quinn Cook (šest skokova).

Jazzeri su osigurali doigravanje slavljem u Los Angelesu protiv Lakersa 112:97. Očekivana pobjeda Utaha koji je imao puno više motiva, na tijesnom Zapadu očajnički se bori za doigravanje dok je sezone za Lakerse davno gotova.

Ovdje nije bilo neke dvojbe oko pobjednika, početkom drugog poluvremena Jazzeri su se odvojili i nakon toga mirno privodili dvoboj kraju.

Lakersi su bili prilično neraspoloženi, šutirali su tek 40 posto iz igre uz tricu na samo 5/25, a posebno se nepreciznošću isticao Brook Lopez koji je utakmicu završio sa šutom 0/10.

14 minuta kod Lakersa dobio je Ivica Zubac koji je za to vrijeme upisao dva poena (1/3 za dva) i uhvatio četiri skoka. Josh Hart s 25 poena bio je najbolji kod domaćina, a Tyler Ennis dodao je 22 poena i šest skokova.

U pobjedničkom sastavu Donovan Mitchell ubacio je 28 poena uz devet skokova i osam asistencija, Joe Ingles upisao je 22 poena uz deset asistencija, a Derrick Favors deset poena uz 13 skokova.

NBA:
Toronto Raptors - Orlando Magic 112:101
Phoenix Suns - Golden State Warriors 100:117
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 97:112
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 130:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!