Nogomet

VIDEO: Salzburg u četiri minute razbio Lazio, Arsenal i Atletico nisu imali lagan posao

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.04.2018.
VIDEO: Salzburg u četiri minute razbio Lazio, Arsenal i Atletico nisu imali lagan posao
Foto: EPA

Nakon brojnih uzbuđenja u Ligi prvaka tijekom ovog tjedna, nije ih nedostajalo niti u Europskoj ligi. Četiri jako dobre utakmice, a prolaze u polufinale izborili su Marseille, Salzburg, Arsenal i Atletico...

Olympique Marseille - Leipzig 5:2 (0:1)

Odlična utakmica na Velodromeu gdje je Marseille ugostio Leipzig. Nakon što su Nijemci slavili u prvom susretu s 1:0, sve je bilo otvoreno u uzvratu gdje je domaćin odličnim drugim poluvremenom odnio visoku pobjedu 5:2 i prošao u polufinale Europske lige.

Iako bez Mandande i Rolanda te s tek osposobljenima za nastup Thauvinom i Ramijem, Olympique je ipak odradio sjajan posao i izborio zaslužen prolaz.

Počelo je vatrometom golova i u prvih devet minuta već ih je viđeno tri. Leipzig je poveo već u drugoj minuti preko Brume, ali to nije šokiralo domaćina, a u povratku su mu pomogli i gosti. Već u šestoj minuti nakon kornera i velike gužve u petercu, lopta se odbija od koljena Stefana Ilsankera u njegovu mrežu za 1:1. Igrala se deveta minuta kada je lopta treći put završila u mreži. Domaćin je odradio odličnu kontru, Peter Gulacsi je obranio dva pokušaja Francuza, ali nije i onaj Boune Sarra koji zabija za 2:1.

Sjajan početak susreta, a vrlo zanimljivo bilo je i u nastavku. Kod tih 2:1 Leipzig je još uvijek imao mjesto u polufinalu, ali već do odlaska na odmor domaćin odlazi na dva razlike. Onaj koji je bio pod velikim upitnikom za nastup probio je Gulacsija, Florian Thauvin krasnom je reakcijom nakon ubačaja Dimitrija Payeta skrenuo loptu u mrežu.

U nastavku susreta Leipzig dolazi do smanjenja na 3:2 i ponovno ulazi u dobitnu poziciju pogotkom Jean-Kevina Augustina, ali samo pet minuta kasnije Payet je krasan solo prodor okončao lijepim udarcem u gornji kut za 4:2. Pokušali su Nijemci svom silom doći do trećeg pogotka, u završnici bacili sve karte u napad, a u sudačkoj nadoknadi Hiroki Sakai pogodio je praznu mrežu nakon što je Gulacsi otišao u napad, za konačnih 5:2.

CSKA Moskva - Arsenal 2:2 (1:4)

Artsenal se tresao u Moskvi do posljednjih 15 minuta, ne zbog hladnoće već zbog neugodne situacije u kojoj se našao. Prvu utakmicu dobio je s glatkih 4:1 i trebao je tek privesti posao kraju u Moskvi, ali nije bilo jednostavno.

Golom Fedora Čalova u 39. minuti, svega minutu nakon izlaska ozlijeđenog Alana Džagoeva, Moskovljani su poveli i pružili si nekakvu nadu uoči drugog dijela. No kada su u 50. minuti poveli s 2:0 pogotkom Kirila Nababkina nakon što je Petr Čech kao i kod prvog gola kratko odbio loptu, Arsenal se našao u problemima.

Moskovljanima se ukazala prilika za ponoviti Romin scenarij, ali nisu uspjeli. Gosti su igrali loše i bili su zreli za pogodak, ali umjesto da CSKA to iskoristi, Arsenal je došao do smanjenja na 2:1. U 75. minuti Danny Welbeck pobjegao je pozornosti moskovske obrane i zabio za olakšanje života Arsenalu.

Moskovljani su tu izgubili nadu, a u sudačkoj nadoknadi Aaron Ramsey potvrdio je prolaz Arsenala golom za 2:2.

Sporting Lisabon - Atletico Madrid 1:0 (0:2)

Atletico je bio na priličnim mukama u Lisabonu protiv oslabljenog Sportinga koji je igrao bez Fabija Coentraa i Basa Dosta koji su zaradili kartone u prvom susretu. Unatoč prednosti 2:0 iz prvog dvoboja, Simeoneova momčad nije imala jednostavan posao.

Sporting je poveo u 28. minuti pogotkom Fredyja Montera, do kraja prvog dijela mogao je čak i povećati prednost, ali ostalo je tih 1:0.

Na poluvremenu je Simeone ostavio u svlačionici Lucasa Hernandeza i uveo Šimu Vrsaljka, a Atletico je shvativši da s ovakvim pristupom ulazi u probleme, zaigrao ozbiljnije i ipak izborio prolaz. Pogodaka nije bilo u drugom dijelu, a ponajprije ih je moglo biti u mreži Sportinga, ali Torres i Griezmann nisu bili realizatorski raspoloženi.

Salzburg - Lazio 4:1 (2:4)

Utakmica za pamćenje odigrana je u Salzburgu gdje je domaćin s 4:1 svladao Lazio i tako nadoknadio onih 4:2 iz Rima. Dvoboj je odlučen u lude četiri minute u drugom poluvremenu kada je Salzburg postigao čak tri pogotka i osigurao pobjedu.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 0:0, Lazio je održavao prednost, a kada je Ciro Immobile na početku drugog dijela zabio za 1:0 gostiju, činilo se kako će Rimljani u polufinale.

Međutim Salzburg je apsolutno nepredvidljiva i opasna momčad što je pokazao u nastavku. Samo minutu nakon Immobileovog pogotka, Munas Dabbur poravnava na 1:1, a ludnica kreće u 72. minuti kada Amadou Haidara zabija za 2:1. Dvije minute kasnije Hee-Chan Hwang podiže na 3:1, a fantastično razdoblje za goste zaključuje u 76. minuti Stefan Lainer koji postavlja konačnih 4:1.

Lazio se do kraja susreta nije oporavio i Salzburg ipak zasluženo prolazi u polufinale. Duje Ćaleta Car igrao je svih 90 minuta, a Marin Pongračić ostao je na klupi.

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

CSKA Moskva2:2Arsenal
Sporting1:0Atlético Madrid
Salzburg4:1Lazio
Marseille5:2RB Leipzig

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Balthazar14.04.2018. u 07:22
    Trebali ste napisati i da je Kristijan Bistrović igrao za CSKA i to jako dobro.
    Balthazar