Nogomet

VIDEO: PSV u derbiju pregazio Ajax i osvojio naslov prvaka Nizozemske

Branimir Korać • nedjelja, 15.04.2018.
VIDEO: PSV u derbiju pregazio Ajax i osvojio naslov prvaka Nizozemske
Foto: EPA

Nogometaši PSV-a proslavili su titulu prvaka Nizozemske na najbolji mogući način. U 31. kolu ugostili su drugoplasirani Ajax, pregazili ga s 3:0 i matematički potvrdili naslov prvaka...

Nakon što je prošle sezone Feyenoord prekinuo višegodišnju dominaciju PSV-a i Ajaxa te osvojio naslov prvaka, sastav iz Eindhovena vratio je titulu prvaka u svoje dvorište. Tri kola prije kraja nizozemskog prvenstva matematički je osigurao naslov prvaka visokom pobjedom protiv prvog pratitelja Ajaxa.

Uoči ovog dvoboja sve je bilo jasno, PSV-u je pobjeda donosila i matematičku potvrdu naslova prvaka, a pobjeda Ajaxa je komplicirala borbu za prvo mjesto. Ipak PSV je bio u odličnoj poziciji, imao je sedam bodova viška i čak i u slučaju poraza imao bi pravo na još jedan kiks do kraja sezone.

Međutim domaćin je htio stvari riješiti odmah, na svom travnjaku svladati najvećeg rivala i tako pred svojim navijačima proslaviti titulu. To je i uspio, a frustrirani gosti susret su završili s dva igrača manje.

Embed from Getty Images

Već u prvom poluvremenu domaćin je stekao lijepu prednost. Prvo je u 23. minuti Gaston Pereiro iz blizine odbijenu loptu poslao u mrežu, a onda je u 38. minuti Luuk de Jong povisio na 2:0.

Kada je u 54. minuti Steven Bergwijn nakon krasnog primanja lopte zabo za 3:0, Ajax je izgubio svaku nadu i domaćin je polako mogao početi sa slavljem.

Vrhunac frustracije gostiju pokazao se u zadnjih deset minuta kada je Ajax ostao bez dvojice igrača zbog isključenja. Prvo je u 80. minuti Nicolas Tagliafico zaradio drugi žuti karton na sredini terena, a onda je tri minute kasnije Siem de Jong zbog grubog starta s leđa zaradio izravni crveni karton.

PSV-u je ovo 24. titula prvaka Nizozemske, a još uvijek je daleko od Ajaxa koji je 33 puta osvajao naslov prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani15.04.2018. u 21:16
    Bravo PSV!
    Bogomdani