Košarka

VIDEO: Wall i Beal predvodili Washington do pobjede, Bucksi potpuno razbili Celticse

Petar Jenjić • subota, 21.04.2018.
VIDEO: Wall i Beal predvodili Washington do pobjede, Bucksi potpuno razbili Celticse
Foto: EPA

Noćas su odigrane još dvije NBA utakmice prve runde doigravanja. Za razliku od dvoboja u Indianapolisu u preostalim susretima nije bilo prevelike neizvjesnosti. Washington Wizardsi predvođeni Johnom Wallom i Bradleyjem Bealom visoko su slavili protiv Toronto Raptorsa, dok su Milwaukee Bucksi u prilično jednosmjernoj utakmici pregazili Boston Celticse...

U utakmici s pet tehničkih Washington Wizardsi uspjeli su pred domaćim navijačima svladati Toronto Raptorse i smanjiti zaostatak u seriji na 2-1. Wizardsi su napokon igrali kao momčad, prije svega zahvaljujući odličnoj kemiji između Bradleyja Beala i Johna Walla koji su odigrali onako kako se od njih i očekuje.

Odlični Beal odigrao je fenomenalno prvo poluvrijeme u kojem je ubacio 21 od ukupno 28 poena na utakmici. Kada na to nadodate Walla koji je susret zaključio s 28 koševa i 14 asistencija, ishod je izvjestan. Bila je to njegova tek sedma utakmica od povratka na terene krajem ožujka.

Početkom druge četvrtine Washington je preuzeo vodstvo i do kraja utakmice ga nije ispuštao. Posebno je bila dojmljiva serija 21:5 tijekom treće dionice kojom su došli na najveća 22 poena viška (98:76).

"Gubili smo 2-0 u seriji, ako nam to nije bio dovoljan motiv onda nismo niti zaslužili biti ovdje. Svi smo se jako dobro spremili, bili smo potpuno u utakmici i to se na kraju isplatilo", kazao je Bradley Beal nakon utakmice.

Uz spomenute Walla i Beala treba izdvojiti i Marcina Gortata koji je susret zaključio sa 16 poena i pet skokova. Najbolji je u redovima Raptorsa bio DeMar DeRozan s 23 poena, Kyle Lowry dodao je 19 koševa i osam asistencija.

Zaostatak u seriji smanjili su i Milwaukee Bucksi koji su potpuno pregazili Boston Celtice rezultatom 116:92. Uz odličan postotak šuta od 57% Bucksi su apsolutno dominirali od početka do kraja utakmice.

Zanimljivo, igrač Bostona Terry Rozier imao je pet izgubljenih lopti na susretu, od čega čak četiri u prvoj četvrtini nakon koje se njegova momčad našla na 15 koševa zaostatka (27:12). Bez ikakve drame domaćin je zaključio susret u svoju korist pa je tako mogao u završnici i odmarati svoje glavne igrače.

U konačnici najviše je igrao Khris Middleton, ukupno 33 minute, a susret je zaključio kao najefikasniji igrač Bucksa s 23 poena, osam skokova i sedam dodavanja. Giannis Antetokounmpo dodao je 19 koševa, pet skokova, šest dodavanja i dvije blokade, a po 17 poena ubacili su Jabari Parker (pet skokova) i Eric Bledsoe.

"Upali smo u nekakvu rupu, ovo je novost za našu momčad. Bucksima je sve išlo od ruke, a mi nismo imao pravi odgovor na njihovu igru večeras", kazao je nakon utakmice Al Horford.

Upravo je Horford predvodio Celticse sa 16 poena, Greg Monroe dodao je 15 koševa i 12 skokova.

NBA doigravanje, prva runda:
Washington Wizards - Toronto Raptors 122:103 (1-2)
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 116:92 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!