Rukomet

Göppingen došao do prednosti kod Chamberyja, po dva pogotka Obranovića i Kozine

Sportnet • nedjelja, 22.04.2018.
Göppingen došao do prednosti kod Chamberyja, po dva pogotka Obranovića i Kozine
Foto: EPA

U prvom četvrtfinalnom susretu EHF kupa, Göppingen je u gostima kod Chamberyja slavio i s lijepom prednosti čeka uzvratni susret u Njemačkoj...

PIŠE: Jan Šneler

Göppingen, kojeg smo mogli prilike gledati s Nexeom u grupnoj fazi, došao je do prednosti u četvrtfinalnoj seriji protiv Chamberyja. Pobjedom 30:27 na gostujućem terenu, Göppingen je napravio veliki korak prema završnom turniru u Magdeburgu.

Sve je bilo riješeno u prvom dijelu. Göppingen je bolje ušao u susret, vrlo rano došao do velike prednosti koju je održavao do odlaska na odmor. Držao se Chambery dugo na tri-četiri pogotka zaostatka što nije nešto nenadoknadivo u rukometnoj utakmici no krajem prvog dijela gosti dodaju gas više i odlaze na velikih osam razlike.

Goppingen je na poluvremenu imao vodstvo 11:19 i činilo se kako je pobjeda neupitna. Očito su to pomislili i rukometaši njemačkog kluba jer su drugo poluvrijeme odigrali puno lošije. Došao je Chambery na tri pogotka, razlike, na samo 21:24 i pritisnuo Göppingen.

Ipak, unatoč tome što je Chambery stigao i na samo -2, Göppingen je uspio slaviti rezultatom 27:30. U redovima pobjedničke momčadi najbolji je bio Marcel Schiller sa sedam pogodaka, dok je Daniel Fontaine zabio pet. Krešimir Kozina za Göppingen je postigao dva pogotka iz dva pokušaja.

Kod Chamberyja, Alexandre Tritta upisao je pet pogodaka. Sandro Obranović, koji je na posudbi iz PPD Zagreba, za francuski klub postigao je dva pogotka.

EHF Kup, četvrtfinale, 1. utakmica:
Chambery - Göppingen 27:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!