Nogomet

VIDEO: Duje Čop donio Standardu bod u sudačkoj nadoknadi sjajnog derbija u Bruggeu

Branimir Korać • nedjelja, 22.04.2018.
VIDEO: Duje Čop donio Standardu bod u sudačkoj nadoknadi sjajnog derbija u Bruggeu
Foto: EPA

Ivan Leko s Club Bruggeom upisao je samo remi u utakmici s osam golova na svom stadionu protiv Standarda. U Poljskoj je Dean Klafurić, kao nasljednik Romea Jozaka, slavio u gostima kod Wisle...

Club Brugge učvrstio je prvu poziciju u belgijskom prvenstvu iako nije uspio doći do pobjede protiv Standarda iz Liegea. Remizirao je na svom stadionu u sjajnoj utakmici 4:4, no prvi pratitelj Anderlecht poražen je u gostima kod Genka te Club Brugge sada ima sedam bodova prednosti. Na drugu poziciju tako bi mogao skočiti Gent koji tek treba odraditi svoj susret petog kola play-offa u gostima kod Charleroija.

Brugge i Standard odradili su sjajnu utakmicu u kojoj je domaćin dva puta imao dva gola prednosti, ali Standard se uspio vratiti u susret. U 83. minuti Diaby je vratio prednost na stranu Bruggea da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade Duje Čop otkinuo dva boda Bruggeu poravnavši na 4:4.

Pogotke za Brugge postigli su Abdoulay Diaby dva te po jedan Ruud Vormer i Wesley. Osim Čopa kod gostiju su zabijali Edmilson Junior dvaput te jednom Renaud Emond. Čop je ušao u igru u 71. minuti upravo umjesto Juniora.

Zanimljivo je i u Poljskoj gdje je Legia slavila u gostima kod rivala Wisle iz Krakowa s 1:0. Nakon smjene Romea Jozaka, na klupu je sjeo njegov pomoćnik Dean Klafurić i upisao pobjedu. Legia je nakon ove pobjede ostala na trećem mjestu s istim brojem bodova kao drugoplasirana Jagiellonia te s bodom manje od vodećeg Lecha.

Pobjedu Legiji donio je Cristian Pasquato pogotkom iz 43. minute. Od 63. minute Legia je igrala s igračem manje zbog isključenja Jaroslawa Niezgode, no bez obzira na to upisala je pobjedu.

U pobjedničkom sastavu Domagoj Antolić igrao je do 65. minute, a kod domaćina cijelu utakmicu odradili su Zoran Arsenić i Petar Brlek dok je Tibor Halilović izašao u 66. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!