Košarka

VIDEO: Bucksi se potpuno vratili u seriju, Antetokounmpo poravnao na 2-2

Branimir Korać • nedjelja, 22.04.2018.
VIDEO: Bucksi se potpuno vratili u seriju, Antetokounmpo poravnao na 2-2
Foto: EPA

Boston Celticsi donijeli su u Milwaukee prednost 2-0 u seriji te su se nadali kako bi mogli do jedne pobjede koja bi ih dovela u dobitnu situaciju. Međutim Bucksi su uspjeli uzeti obje pobjede na svom parketu i stvari se vraćaju na početak...

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 104:102 (2-2)

S obzirom na sve probleme s kojima su se susreli ove sezone, Boston Celticsi igraju iznad očekivanja. Nedostaju im oni najvažniji igrači, ali bez obzira na to sezonu su završili na drugom mjestu na Istoku, a doigravanje su otvorili s 2-0. Igraju protiv Bucksa koji nisu nimalo bezazlena momčadi, sastav s Antetokounmpom, Middletonom, Bledsoeom i Parkerom bio bi tvrd zalogaj i za jače momčadi od ovih Celticsa, ali Boston je barem na svom parketu bio sjajan i zasad je sve otvoreno.

Utakmice u Wisconsinu ipak su protekle u znaku Bucksa koji su slavili u obje. Treću su dobili glatko, no zato je u četvrtoj Boston bio blizu iznenađenju i vodstvu 3-1 u seriji. Međutim na kraju se pojavio Antetokounmpo koji je sjajno priskočio nakon promašaja Brogdona i ubacio za pobjedu 104:102 pet sekundi prije kraja.

Imali su Celticsi napad za poravnanje i ulazak u produžetak, ali Khris Middleton odradio je odličan posao u obrani na Marcusu Morrisu kojeg je dovoljno omeo u šutu da ovaj ne ubaci za poravnanje sa sirenom.

Inače Boston je najvećim dijelom susreta bio u problemima. Bucksi su imali vrlo visoku prednost koju su gradili kroz prvo poluvrijeme, nastavili je podizati i u drugom dijelu te poveli i sa 65:45 sredinom treće četvrtine.

Nakon tih 20 poena prednosti, Boston je dobro reagirao, počeo je smanjivati zaostatak da bi ubačajem Jaysona Tatuma u zadnjoj minuti došao i do prednosti 100:99. No završnica je ipak pripala Bucksima koji su dobro odradili posao u posljednjim sekundama te tako izborili 2-2 uoči pete utakmice u Bostonu.

Dobra vijest za Boston je ta da bi uskoro mogli dobiti u konkurenciji za nastup Marcusa Smarta koji je sve bliži potpunom oporavku te iako je teško za očekivati njegov nastup u petoj utakmici, velika je vjerojatnost da bi se mogao vratiti u utakmici broj šest.

U ovoj utakmici najučinkovitiji kod Bucksa bili su Giannis Antetokounmpo s 27 poena, sedam skokova i pet asistencija te Khris Middleton s 23 poena i šest skokova. Celticse je predvodio sjajni Jaylen Brown s 34 poena i osam skokova, Jayson Tatum dodao je 21 poen, a Aron Baynes 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!