Košarka

VIDEO: Antetokounmpo ispunio obećanje i vraća se u Boston

Branimir Korać • petak, 27.04.2018.
VIDEO: Antetokounmpo ispunio obećanje i vraća se u Boston
Foto: EPA

Nakon skromnog nastupa u šestoj utakmici, Giannis Antetokounmpo obećao je kako će biti puno agresivniji i poduzetniji te napraviti sve da se Bucksi vrate u Boston na sedmu utakmicu. Obećanje ispunjeno...

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 97:86 (3-3)

Milwaukee Bucksi izborili su sedmu utakmicu protiv Boston Celticsa, svaka momčad upisala je pobjede na svom parketu i odluka će pasti u Bostonu. U šestoj utakmici Giannis Antetokounmpo bio je pravi, odigrao je veliku utakmicu i Bucksi su stvorili preduvjete za pobjedu.

Nakon što je u petoj utakmici bio samozatajan i ne toliko agresivan, Antetokounmpo je preuzeo odgovornost, bio puno agresivniji i odveo svoju momčad do pobjede. Imali su Bucksi prednost najvećim dijelom susreta, Boston ovaj put nije imao rješenja za Antetokounmpa, a pomoć su mu pružali Khris Middleton i Malcolm Brogdon što je bilo sasvim dovoljno za pobjedu.

Bucksima će ovo biti prvi nastup u sedmoj utakmici u doigravanju još od 2010. godine kada su u prvoj rundi ispali od Atlante Hawksa.

Ovdje im je računica bila jednostavna, morali su do pobjede kako bi ostali na životu, poraz bi vodio Boston Celticse u polufinale Istoka. U konačnici su upisali pobjedu i izborili povratak u Boston gdje se igra na sve ili ništa. Pobjednik ide dalje, poraženi završava sezonu.

U šestoj utakmici Boston je imao bolji ulazak, vodio na rubu dvoznamenkaste prednosti tijekom prve dionice, ali već do odlaska na odmor sve se okrenulo i Bucksi su serijom 14:2 zaključili prvo poluvrijeme u svoju korist s 48:39.

U drugom dijelu Celticsi su hvatali zaostatak, od minus 14 došli su do 61:61 pa se Milwaukee ponovno odvojio, zatim je trica Morrisa sedam minuta prije kraja približila Boston na 80:78 da bi nakon toga Milwaukee ponovno pobjegao, a ovaj put nije bilo povratka za Boston.

"Jasno je kako su u ovoj utakmici u prvom planu bili njihova brzina i atletske mogućnosti. Bili su tijekom cijelog susreta brži na lopti i u reakciji što se vidi i po broju skokova", priznao je Brad Stevens

Bucksi su imali 48 skokova, a Celticsi 39, a veći problem za Boston predstavljao je šut, bio je na 37 posto, a domaćin na 51 posto. Polovicu koševa Bucksi su upisali iz reketa.

Antetokounmpo je susret završio s 31 poenom i 14 skokova, a po 16 poena dodali su Khris Middleton (pet skokova) i Malcolm Brogdon (šest skokova). Kod poraženih Jayson Tatum ubacio je 22 poena, Terry Rozier 16 uz sedam skokova i pet asistencija, a Al Horford deset poena uz deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!