Zimski sportovi

Rumunji održali lekciju Hrvatima, loš nastup i zaslužen put u diviziju IIA

Branimir Korać • subota, 28.04.2018.
Rumunji održali lekciju Hrvatima, loš nastup i zaslužen put u diviziju IIA
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu visoko je poražena u ključnom susretu u borbi za opstanak, Rumunji su odnijeli pobjedu i izbacili je iz divizije IB u diviziju IIA...

I prije početka Svjetskog prvenstva IB divizije u Litvu, bilo je jasno kako će glavni konkurent Hrvatskoj u borbi za opstanak biti Rumunjska. Međutim kao da je došlo do potpuno krivog tempiranja forme, kako je turnir odmicao, Hrvatska je izgledala sve lošije i na kraju je najlošiju utakmicu odigrala u posljednjem kolu upravo protiv spomenute Rumunjske.

Vrlo dobri nastupi u dvobojima s favoriziranima Japanom i Ukrajinom trebali su podići samopouzdanje uoči utakmice odluke, ali Rumunji su bili bolji, spremniji i zasluženo ostaju u višem rangu.

Već na pola susreta sve je bilo jasno. Rumunjska je već tada vodila s ogromnih 4:0 i bilo je jasno kako će Hrvatska teško do čuda. Tračak nade ukazao se u završnici druge trećine kada je Domen Vedlin napokon probio rumunjskog vratara i smanjio na 4:1.

Za neko iznenađenje Hrvatskoj su trebali rani i brzi golovi u trećoj dionici, međutim dogodilo se upravo suprotno, Rumunjska je u prve tri i pol minute zabila još dva gola i pobjegla na 6:1.

Do kraja susreta Hrvatska je uspjela postići dva pogotka i to oba preko Davida Brinea, a Rumunji su glatko i visoko slavili sa 7:3.

Sljedeće sezone Hrvatska će igrati u diviziji IIA gdje trenutno nastupaju Nizozemska, Australija, Srbija, Belgija, Island i Kina. Nizozemci su najozbiljniji kandidati za ulazak u diviziju IB, a Kinezi i Islanđani odlučuju o putniku u diviziju IIB.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10828.04.2018. u 14:46
    razlozi debakla u ovom turniru: ocajna obrana (zapravo amaterska), realizacija igraca vise, ne mogu zabit sa 5 na 3, kamo li sa jednim igracem vise; danas kad je bilo 0:4, Rumunji su imali 12 min. iskljucenja, mi nista (na kraju je bilo 18:6); uloga izbornika? ovi su odigrali rekreativno, kao su... [više na forumu]
    narada108