Nogomet

VIDEO: Dva gola Matića u visokoj pobjedi Širokog, Hrvati zabijali i u Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj i Južnoj Koreji

Branimir Korać • nedjelja, 29.04.2018.
VIDEO: Dva gola Matića u visokoj pobjedi Širokog, Hrvati zabijali i u Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj i Južnoj Koreji
Foto: FaH

Brojni hrvatski nogometaši bili su uspješni ovu subotu, a istaknuo se s dva gola Bernardo Matić u dresu Širokog Brijega. Najnezadovoljniji na kraju može biti Nenad Bjelica čiji je Lech poražen u važnom susretu u borbi za naslov prvaka Poljske...

Trenčin je gostujućom pobjedom od čak 3:0 zadao udarac Dunajskoj Stredi u borbi za naslov prvaka Slovačke. DAC je imao priliku smanjiti zaostatak za Trnavom na samo četiri boda, ali nakon što se pošteno ispromašivao, primio je golove i potonu.

Drugi pogodak za Trenčin postigao je Armando Mance koji je izbio sam pred vratara Maceja i zabio za povećanje vodstva. Preostala dva pogotka za Trenčin postigli su Jakub Paur i Hamza Čataković.

Mance je igrao do 80. minute kada ga je zamijenio Čataković, a kod domaćina Marin Ljubičić odradio je cijelu utakmicu dok je Marko Divković u 58. minuti ušao umjesto Kristophera Vide.

U slovenskom prvenstvu Ankaran je upisao važnu pobjedu u borbi za opstanak, svladao je neopterećeni Rudar iz Velenja s 3:2. Sastav iz Hrvatina u prvih pola sata zabio je sva tri pogotka, a golijadu je otvorio bivši igrač Rijeke Vedran Gerc dok su se nakon njega među strijelce upisali i Tim Vodeb i Felipe Silva.

Do kraja prvog dijela gosti su uspjeli smanjiti zaostatak, prvo je Milan Tučić zabio za 3:1, a onda je Dominik Radić postavio konačnih 3:2 na asistenciju Edina Šehića.

Gerc je kod domaćina odigrao cijelu utakmicu, a Matija Soldo u 77. minuti zamijenio je Silvu. Kod gostiju Radić i Josip Tomašević odradili su cijelu utakmicu dok je Vlatko Šimunac u 60. minuti zamijenio Djaira Parfitt-Williamsa.

Domžale je kiksalo u gostima kod Celja gdje je trebalo sva tri boda, a na kraju je upisalo poraz 2:1 i otpada iz borbe za naslov prvaka. Domaćin je u prvom dijelu stigao do oba gola, Rudi Vancaš doveo je domaćina u vodstvo, a na 2:0 povisio je Lovro Cvek. U nastavku je Shamar Nicholson samo smanjio na konačnih 2:1.

Cvek je kod domaćina odigrao cijelu utakmicu, a Dario Vizinger igrao je do 64. minute kada ga je zamijenio Mitja Lotrič. Kod gostiju Dario Melnjak igrao je svih 90 minuta, a Petar Franjić od 46. umjesto Zenija Husmanija.

U mađarskom prvenstvu Puskas Akademia napravila je veliki korak prema osiguravanju opstanka u najvišem rangu. Upisala je vrlo važnu domaću pobjedu protiv Balmazujvarosa s 3:1, a prvi pogodak za domaćina postigao je iz kaznenog udarca Josip Knežević.

Knežević je odigrao cijelu utakmicu dok je Antonio Perošević bio na travnjaku do 74. minute. Kod gostiju Ante Batarelo ušao je u igru u 70. minuti.

Među strijelcima je bio i Mislav Oršić koji je bio jedini strijelac za Ulsan u domaćem 1:1 remiju protiv Jeonnama. Oršić je pogodio u 38. minuti i odigrao cijelu utakmicu dok je kod gostiju Vedran Jugović igrao do 75. minute.

Nenad Bjelica nikako ne može biti zadovoljan nastupom svog Lecha u dvoboju 33. kola protiv Gornika. Upisan je domaći poraz 4:2, gosti su vodili čak 4:0 da bi domaćin malo ublažio poraz u susretu u kojem je upisao nevjerojatan broj promašenih velikih prilika. Ovako je Lech ostao na drugoj poziciji s dva boda manje od Klafurićeve Legije, a može ga preskočiti i Jagiellonia koja ima bod manje na trećem mjestu i utakmicu manje. U porazu od Gornika Mario Šitum odradio je svih 90 minuta.

Dok Zrinjski juri prema naslovu prvaka BiH, Široki se bori za Europu, a napravio je lijep korak visokom domaćom pobjedom od čak 5:0 protiv Krupe.

Dvostruki strijelac u ovoj pobjedi bio je Bernardo Matić dok su po jedan pogodak dodali Dražen Bagarić, Josip Ćorić i Stjepan Lončar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!