Košarka

VIDEO: Celticsi slomili otpor Bucksa u sedmoj utakmici, u polufinalu ih čekaju Sixersi

Petar Jenjić • nedjelja, 29.04.2018.
VIDEO: Celticsi slomili otpor Bucksa u sedmoj utakmici, u polufinalu ih čekaju Sixersi
Foto: EPA

Boston Celticsi uspjeli su u odlučujućoj, sedmoj utakmici pobijediti Milwaukee Buckse i proći u polufinale Istoka. U svom TD Gardenu stigli su do pobjede rezultatom 112:96 i s ukupnih 4:3 prošli među četiri najbolje ekipe u Istočnoj konferenciji. Za ulazak u finale igrat će protiv Sixersa...

Sedma utakmica u TD Gardenu otišla je na stranu domaće momčadi, na radost velike većine gledatelja u dvorani. Boston Celticsi slavili su protiv Milwaukee Bucksa sa 112:96 i tako prošli u polufinale konferencije gdje ih čekaju Philadelphia 76ersi.

Bucksi ponovno nisu uspjeli proći prvu rundu doigravanja, deveti puta zaredom. Posljednji prolazak dogodio se još 2001. godine kada je ekipa predvođena Rayom Allenom, Glennom Robinsonom i Samom Cassellom igrala finale konferencije. Uz to, imaju omjer 0-18 u doigravanju kada izgube prve dvije utakmice, a u sedmim utakmicama tek dvije pobjede uz osam poraza.

"Nismo uspjeli pobijediti u gostima, ali barem smo izborili sedmu utakmicu. Većina igrača nije nikada igrala ovakvu utakmicu i to je novo iskustvo. Sada znamo što trebamo napraviti da pobijedimo", kazao je nakon utakmice Giannis Antetokounmpo.

Jayson Tatum postigao je devet od prvih 15 poena Celticsa u prvoj četvrtini koji su uz to ubacili i 20 od posljednja 22 koša u četvrtini. Nakon što je prvu četvrtinu zaključio s 13 poena minusa (30:17), Milwaukee u drugu dionicu kreće s 11 uzastopnih poena, no Boston uzvraća serijom 9:0 i vraća nešto veću razliku.

U prvom poluvremenu domaćin je šutirao samo 1/12 za tricu, a opet je imao osam koševa viška (50:42). Bucksi su već tada ušli u probleme s prekršajima, Antetokounmpo i Eric Bledsoe imali su po četiri osobne pogreške. Na otvaranju treće četvrtine uspjeli su smanjiti zaostatak na minus tri, no Boston u samoj završnici ubacuje serijom 11:4 odlazi na dvoznamenkastu razliku (81:67) koju do kraja nije ispustio.

"Sjajan osjećaj, više nego što možete zamisliti. Navijači su nam dali potrebnu energiju i zbog ovoga radimo naporno cijelu sezonu, da imamo prednost domaćeg terena", kazao je nakon utakmice Al Horford.

Upravo je Horford bio jedan od najboljih igrača Celticsa, a susret je zaključio s 26 poena i osam skokova. 26 koševa ubacio je i Terry Rozier koji je dodao šest skokova i devet asistencija, dok je Jayson Tatum ubacio 20 poena uz šest skokova i pet dodavanja.

Khris Middleton s 32 poena predvodio je Buckse, Eric Bledsoe dodao je 23 koša, a Giannis Antetokounmpo 22 poena, devet skokova i pet asistencija.

NBA doigravanje, prva runda
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 112:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!