Košarka

Zabok se dobro držao, ali ipak poražen od Zadra

Sportnet • srijeda, 02.05.2018.
Zabok se dobro držao, ali ipak poražen od Zadra
Foto: FaH

Iako se činilo da će Zadar lakše doći do pobjede u prvoj utakmici četvrtfinalne serije protiv Zaboka, gosti su pružili dobar otpor. Ipak konačni rezultat ne može ih zadovoljiti...

PIŠE: Jan Šneler

Kako Zadar igra ove sezone u HT Premijer ligi, ali i kakva je konkurencija, pravo čudo bi bilo da Zadrani ne dođu do finala hrvatskog košarkaškog prvenstva. Potvrda toga stigla je u večerašnjoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Zaboka.

Očekivalo se da će Zadar lagano doći do pobjede. Momčad s Višnjika je kvalitetnija i u regularnom djelu sezone pokazala je kako protiv Zaboka nisu imali prevelikih problema. Ipak, uz sve pokušaje Zadra da već u prvoj četvrtini slome protivnika i dođu do pristojne prednosti, gosti su se odlično držali.

Domaći su prvu dionicu utakmice dobili s 23:19 što u košarci nije nenadoknadiva razlika. Ipak, u drugoj četvrtini Zadar je dodao gas više i nakon svega pet minute igre košem Kristijana Krajine došao do vodstva 37:24. Iako je Zadar imao veliku prednost, Zabok nije odustajao te se na poluvrijeme otišli sa svega sedam koševa razlike za domaće. S obzirom na to da su imali +13 i dobar ritam, sedam koševa razlike nije velika prednost.

Kad su već košarkaši Zaboka uspjeli održavati koliko toliku dostižnu razliku, onda su u drugom dijelu utakmice morali probati doći do potpunog preokreta ili čak i povesti. Jasno je kako im je za takav pothvat nedostajalo kvalitete a Zadar kao da je čekao da gosti energijom padnu.

U trećoj četvrtini domaći su riješili pitanje pobjednika, poveli vrlo brzo s velikih 18 koševa razlike i povratka više nije bilo. S vremenom su samo održavali prednost i mirno priveli utakmicu završetku. Na kraju je Zadar slavio rezultatom 98:76.

Za pobjedničku momčad Ive Ivanov postigao je 21 poen uz šest skokova, dok je Krajina dodao 20 koševa i sedam skokova. U redovima gostiju iskazao se Antonio Vlaić sa 17 koševa i šest skokova.

HT Premijer liga

četvrtfinale

Cedevita111:67Vrijednosnice Osijek
Cibona88:65DepoLink Škrljevo
Split94:76Šibenka
Zadar98:76Zabok
Vrijednosnice Osijek62:89Cedevita
Zabok69:87Zadar
Šibenka82:84Split
DepoLink Škrljevo62:61Cibona
Cibona116:77DepoLink Škrljevo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!