Košarka

VIDEO: Mitchell i Ingles srušili Rocketse, Jazzeri nose pobjedu iz Houstona

Branimir Korać • četvrtak, 03.05.2018.
VIDEO: Mitchell i Ingles srušili Rocketse, Jazzeri nose pobjedu iz Houstona
Foto: EPA

Sjajan dvoboj odigrali su Houston Rocketsi i Utah Jazz, a Jazzeri su odnijeli pobjedu koja im donosi poravnanje u polufinalnoj seriji. Odličan dvoboj prelomljen je u zadnjih osam minuta velikom serijom Jazzera...

Houston Rockets - Utah Jazz 108:116 (1-1)

Utah Jazze protivno svim prognozama vraća se iz Houstona s 1-1 i velikom gostujućom pobjedom. Nakon što su ostali bez Rickyja Rubija, stručnjaci su dodatno umanjili šanse Jazzera, međutim odigrali su sjajnu drugu utakmicu, nadigrali Rocketse i uzeli veliku gostujuću pobjedu.

Iskusni Australac Joe Ingles bio je vrlo raspoložen, ubacio je čak sedam trica, Donovan Mitchell nastavio je sa sjajnim igrama, a Rocketsi su kažnjeni za pomalo olak ulazak u susret. Kasnije su se uspjeli vratiti, ali Jazzeri su još jednom zadali udarac u posljednjoj dionici te poravnali na 1-1.

Mike D'Antoni nakon susreta apostrofirao je jedno ime: "Donovan Mitchell. Nije bio prvi strijelac, ali lomio nas je na sve načine. Zabijao je i pronalazio igrače", priznao je D'Antoni.

Rocketsi sada za prolaz u finale Zapada moraju upisati pobjedu u Salt Lake Cityju što neće biti jednostavno. Jazzeri su pokazali da su izrazito neugodni i unatoč problemima te će Houston morati potrošiti puno znoja ako misli proći u sljedeću rundu doigravanja.

Jazzeri su odlični otvorili utakmicu i u prvom poluvremenu imali su i visokih 19 poena prednosti, a Houston je uspio serijom 7:0 zatvoriti poluvrijeme i smanjiti zaostatak. No početak drugog poluvremena donio je i drugačiju sliku. Houston je tu izgledao bolje, činilo se da je ušao u ritam kada je vrlo brzo preuzeo vodstvo, ali Quin Snyder imao je rješenje i za to.

Nisu Jazzeri dopustili domaćinu odvajanje, a onda su u zadnjoj dionici jednostavno vratili prednost na svoju stranu. Posljednje vodstvo Houston je imao osam minuta prije kraja susreta kada je vodio 94:92 da bi nakon toga Jazz u manje od četiri minute napravio seriju čak 18:2 i preuzeo kontrolu nad susretom.

Minutu i pol prije kraja James Harden smanjio je zaostatak na samo šest poena, imali so domaćini priliku i za dodatno približavanje, ali Gordon i PJ Tucker nisu to iskoristili i Jazzeri su mirno priveli meč kraju.

Joe Ingles upisao je 27 poena (7/9 trica), po 17 poena dodali su Mitchell (11 asistencija, pet skokova) i Alec Burks (šest asistencija) dok je Rudy Gobert dodao 15 poena i 14 skokova.

Kod Rocketsa Harden je ubacio 32 poena uz 11 asistencija i šest skokova, Chris Paul 23 poena uz pet skokova, Clint Capela 21 poen uz 11 skokova, a PJ Tucker uhvatio je deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!