Europska liga, nokaut faza, polufinale - uzvrati, 03.05.2018, 21:05 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 1:0(1:0) Arsenal
Arsenal

VIDEO: Diego Costa srušio Arsenal i odveo Atletico u finale Europske lige

Petar Jenjić • četvrtak, 03.05.2018.
VIDEO: Diego Costa srušio Arsenal i odveo Atletico u finale Europske lige
Foto: EPA

Nogometaši Atletico Madrida plasirali su se u finale Europske lige, pred svojim navijačima upisali su minimalnu pobjedu pogotkom Diega Coste. Španjolska momčad pokazala je puno više u odnosu na Arsenal i zasluženo će se boriti za novi europski trofej...

Završena je Arsenalova europska sezona, posljednja u kojoj ga je vodio Arsene Wenger. Atletico Madrid minimalno je slavio pred svojim navijačima pogotkom Diega Coste i plasirao se u još jedno finale europskih natjecanja. Topnici su tijekom utakmice imali nekoliko solidnih prilika, ali bez prevelikog uspjeha. Španjolska momčad zasluženo će igrati finale

Muk na stadionu uslijedio je u osmoj minuti kada je Laurent Koscielny doživio jako tešku ozljedu, kako se čini Ahilove tetive, pa je na nosilima morao napustiti teren.

Atletico je bolje stajao na terenu u prvih petnaestak minuta, ali nije znao što će točno s loptom. Dobro organizirani Arsenal nije dopuštao španjolskoj momčadi da se previše razmaše. Do solidne prilike stigao je Arsenal u 27. minuti, Alexandre Lacazette je uspio zaobići domaćeg vratara, ali kut za udarac bio je premali pa je Francuz pokušao odigrati povratnu loptu za Mesuta Özila ispred kojeg čisti Diego Godin.

Iako je igrao nešto bolje u narednom razdoblju, Arsenal nije uspijevao uputiti ozbiljniji pokušaj prema vratima Jana Oblaka. Opasno je prijetio Atletico u završnici prvog poluvremena, pokušavali su Koke i Antoine Griezmann, no njihovi udarci završili su pored gola.

Ipak, u samoj sudačkoj nadoknadi domaćin je stigao do vodstva. Griezmann se izborio za loptu na sredini terena i krasno proigrao Diega Costu koji ulazi u kazneni prostor i matira gostujućeg vratara. Četvrti je to njegov pogodak protiv Arsenala u karijeri, samo je Swanseaju zabio više, ukupno osam.

Bilo je za očekivati kako će gosti u nastavku susreta morati krenuti po izjednačujući pogodak. Odlično je s 25 metara pucao Granit Xhaka, ali Oblak njegov pokušaj odbija u korner.

Velike probleme obrani gostiju nastavio je stvarati Diego Costa koji je četiri minute kasnije potpuno ispremiješao Arsenalove braniče i proigrao Griezmanna, ali je njegov pokušaj iz blizine u posljednji trenutak blokiran. U 72. minuti na drugoj strani udarac je okušao Henrih Mhitarjan, no lopta odlazi malo iznad gola.

Rezultat se do kraja nije promijenio. Atletico je pokazao puno više u odnosu na Arsenal i u konačnici će se boriti za treću titulu u Europskoj ligi.

Šime Vrsaljko zbog crvenog kartona u prvoj utakmici nije konkurirao za utakmicu.

Europska liga, polufinale:
Atletico Madrid - Arsenal 1:0

Europska liga, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Atlético Madrid1:0Arsenal
Salzburg2:1 *Marseille

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!