Tenis

Tomljanović prošla u finale Rabata, igrat će protiv prve nositeljice

Petar Jenjić • petak, 04.05.2018.
Tomljanović prošla u finale Rabata, igrat će protiv prve nositeljice
Foto: EPA

Saznali smo i finalistice WTA turnira u Rabatu. Bit će to prva nositeljica Elise Mertens, koja nije imala problema protiv Su-Wei Hsieh, i Ajla Tomljanović koja je bila bolja od Aleksandre Krunić...

Do prvog finala na WTA turnirima u posljednje tri godine stigla je Ajla Tomljanović koja je u polufinalnom dvoboju Rabata u dva seta svladala Aleksandru Krunić sa 7:5, 6:2. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda australske tenisačice koja je do slavlja stigla za sat i 39 minuta.

Iako je u prvom setu imala break zaostatka i bila suočena s dvije set lopte, Tomljanović je uspjela doći do poravnanja, a zatim novim oduzetim servisom doći do vodstva. U drugom setu čak četiri puta oduzela je servis protivnici koja je uzvratila s tek dva breaka.

"Radila sam jako puno za ovo, ali nije još sve gotovo tako da se veselim finalnom meču. Aleksandra je odlična igračica, posebno na zemlji, i meč je mogao otići na obje strane", kazala je nakon meča Tomljanović.

U finalu će igrati protiv belgijske tenisačice Elise Mertens koja je kao prva nositeljica bez većih problema svladala Su-Wei Hsieh koja je u cijelom meču osvojila samo dva gema. Dvoboj je bio gotovo za nešto manje od sat vremena.

Prvi set Mertens je potpuno dominirala i uspjela ga osvojiti bez izgubljenog gema. Nastavak je ponovno otvorila oduzetim servisom, povela je s 2:0, te do kraja meča nije imala prevelikih problema.

WTA Rabat, polufinale:
Ajla Tomljanović - Aleksandra Krunić (7) 7:5, 6:2
Elise Mertens (1) - Su-Wei Hsieh (8) 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!