Košarka

Sve ide prema predviđanjima: Cedevita i Zadar izborili polufinale HT Premijer lige

Sportnet • subota, 05.05.2018.
Sve ide prema predviđanjima: Cedevita i Zadar izborili polufinale HT Premijer lige

Nakon dvije utakmice četvrtfinalne serije doigravanja, Cedevita i Zadar su prilično lako prošli dalje i čekaju protivnika u poluzavršnici...

PIŠE: Jan Šneler

Kao što se i očekivalo prije početka doigravanja, Cedevita i Zadar nisu imali većih problema. Nakon pobjede na domaćem terenu, obje momčadi uvjerljivo su slavile i na gostovanjima te čekaju protivnika u polufinalu, a za pretpostaviti je da će to biti Cibona i Split.

Cedevita je u dvorani Gradski vrt u Osijeku riješila sve u prve dvije četvrtine. Nakon 20 minuta igre, gosti iz Zagreba vodili su s 13 razlike i bilo je jasno kako Vrijednosnice Osijek takav zaostatak u ovom odnosu snaga ne mogu stići.

Ipak, u košarci je svakakvih preokreta već bilo pa su domaći košarkaši u nastavku susreta mogli pokazati bolju igru. Ne samo da to nisu uspjeli, nego su i izgubili treću dionicu sa 16 razlike tako da je Cedevita u posljednjih deset minuta ušla s prednošću 45:74. To je omogućilo gostima da rotiraju igrače i rasporede minutažu. Domaći su to iskoristili pa su uspjeli smanjiti rezultat i na kraju izgubiti s 62:89.

U momčadi Cedevite, jedini koji je odigrao više od 30 minuta bio je Džanan Musa, ujedno i najbolji strijelac gostiju s 15 koševa, pet skokova, pet asistencija i čak šest ukradenih lopti. Solidnu partiju odradio je Andrija Stipanović s 13 koševa i osam skokova. Kod domaćih, Arian Došen postigao je 12 poena uz šest skokova, dok su po 10 koševa upisali Jimmie Lee Taylor i Aljoša Šarac.

U Zaboku, u lijepo ispunjenoj sportskoj dvorani, domaćin ipak nije uspio prirediti iznenađenje i odvesti seriju natrag u Zadar. Domaći košarkaši odlično su otvorili utakmicu i nakon prvih 10 minuta imali vodstvo 24:14. Jako dobro igrao je Zabok i stekao se dojam kako bi možda mogli iznenaditi goste.

U drugoj četvrtini došli su domaći i do velikih 12 koševa prednosti tricom Dejana Šakotića,. Nažalost za Zabočane, kratka klupa i vidni nedostatak iskustva ali i kvalitete, u konačnici su stajali domaće. Zadar je sve više topio prednost tako da se na odmor otišlo s prednošću Zaboka 42:40. Samo minutu i pol prije toga, domaći su vodili s osam razlike.

U drugom dijelu, domaći su se potpuno pogubili. Gosti nakon par minuta rade seriju 0:12 te se potpuno odvajaju. Zadar je čekao priliku da riješi pitanje pobjednika i dobio ju je u trećoj dionici utakmice. Taj period gosti su dobili sa 17 razlike i s prednošću 54:69 prilično mirno ušli u finiš susreta. Prilike za iznenađenje više nije bilo i na kraju su gosti slavili sa 69:87.

Gotovo sve minute utakmice odigrao je Mislav Brzoja koji je postigao 22 poena, dok je Kristijan Krajina dodao 15 koševa i 11 skokova. U domaćem sastavu, Borna Kapusta postigao je 20 koševa te tome dodao šest skokova i četiri asistencije.

FOTO: MZT, Dragan Mitrevski-Dadi

HT Premijer liga

četvrtfinale

Cedevita111:67Vrijednosnice Osijek
Cibona88:65DepoLink Škrljevo
Split94:76Šibenka
Zadar98:76Zabok
Vrijednosnice Osijek62:89Cedevita
Zabok69:87Zadar
Šibenka82:84Split
DepoLink Škrljevo62:61Cibona
Cibona116:77DepoLink Škrljevo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!