Košarka

Škrljevo izborilo treću utakmicu protiv Cibone, Split slavio u Šibeniku

Petar Jenjić • subota, 05.05.2018.
Škrljevo izborilo treću utakmicu protiv Cibone, Split slavio u Šibeniku
Foto: Mišo Gulić

Nakon što su nešto ranije prolazak u polufinale osigurali Cedevita i Zadar, svoju kartu za ulazak među četiri najbolje osigurao je i Split koji je slavio u gostima kod Šibenika. Treću utakmicu igrat će tek Cibona i Škrljevo koje je na domaćem terenu stiglo do minimalne pobjede protiv zagrebačke momčadi...

Drugi puta u tri dana košarkaši Splita svladali su Šibenik rezultatom 84:82, u sjajnoj utakmici odigranoj na Baldekinu. U utakmici s dosta preokreta tako su do prolaska dalje stigli Žuti.

Gosti su na krilima Luke Kature imali deset koševa prednosti tijekom prve četvrtine, da bi potom uslijedila serija Šibenika 17:4 i prelazak u vodstvo. Ipak, na poluvremenu vodstvo je imao Split (50:46).

Imao je domaćin prednost i tijekom drugog poluvremena, ali nakon serije 16:4 gostujuća momčad stigla je do sedam poena viška (70:63). Sama završnica susreta ipak je bila vrlo napeta. Split je imao dva koša prednosti (84:82) i dva slobodna bacanja Michaelyna Scotta šest sekundi prije kraja, no američki razigravač promašio je oba i posljednji napad imali su domaćini. Međutim, Ivan Mileković promašio je šut za pobjedu.

Goste je do pobjede predvodio Luka Katura s 18 poena, dok je Michaelyn Scott dodao 16 koševa. Krešimir Radovčić s 20 koševa i pet asistencija te Tomislav Gabrić sa 17 poena i osam skokova bili su najučinkovitiji kod Šibenika.

Jedino četvrtfinale koje će ići u treću utakmicu bit će ono između Cibone i Škrljeva koje je porazilo zagrebačku momčad na domaćem parketu s minimalnih 62:61.

Domaćin je stigao do apsolutno zaslužene pobjede, s obzirom na to da se od osme minute pa do kraja utakmice gotovo nijednom nije našao u zaostatku. Posljednji ubačaj na utakmici bio je onaj Siniše Štembergera 49 sekundi prije kraja kojim je postavio konačan rezultat.

Imala je Cibona dva napada za vodstvo i eventualno rješavanje pitanja putnika u polufinale, no nijednom nije bila precizna. Posljednji pokušaj Josipa Bilinovca blokirao je Jasmin Perković.

Najučinkovitiji u redovima domaćina bio je Siniša Štemberger s 18 poena, dok su po 12 koševa dodali Marko Šarac i Davor Konjević. Cibonu je sa 17 koševa i deset skokova predvodio Luka Žorić.

HT Premijer liga, četvrtfinale:
Šibenik - Split 82:84 (0-2)
Škrljevo - Cibona 62:61 (1-1)

HT Premijer liga

četvrtfinale

Cedevita111:67Vrijednosnice Osijek
Cibona88:65DepoLink Škrljevo
Split94:76Šibenka
Zadar98:76Zabok
Vrijednosnice Osijek62:89Cedevita
Zabok69:87Zadar
Šibenka82:84Split
DepoLink Škrljevo62:61Cibona
Cibona116:77DepoLink Škrljevo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!