Košarka

VIDEO: Warriorsi i Rocketsi dovršili posao, Paul briljirao i prvi put došao u finale

Branimir Korać • srijeda, 09.05.2018.
VIDEO: Warriorsi i Rocketsi dovršili posao, Paul briljirao i prvi put došao u finale
Foto: EPA

Poznati su finalisti Zapadne konferencije NBA lige. Golden State Warriorsi i Houston Rocketsi s po 4-1 eliminirali su New Orleans Pelicanse i Utah Jazz koji su nastupili oslabljeni neigranjem bitnih karika...

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 113:104 (4-1)

Golden State Warriorsi upisali su i četvrtu pobjedu te prošli u finale Zapada s 4-1 u seriji protiv New Orleans Pelicansa. U petoj utakmici u Oaklandu slavili su sa 113:104 što im je donijelo četvrtu godinu zaredom ulazak u finale Zapadne konferencije.

Ovo je Warriorsima 15. uzastopna pobjeda u doigravanju na svom parketu pa je tako izjednačen rekord Chicago Bullsa koji su isto napravili 1990. i 1991. godine. Ako svladaju Houston Rocketse u prvoj sljedećoj utakmici u Oaklandu, ostat će sam na vrhu tog poretka.

Dvojbe o pobjedniku nije bilo. Warriorsi su tijekom susreta imali i 26 poena prednosti, no Pelicansi su uspjeli smanjiti zaostatak na samo sedam poena u posljednjoj četvrtini. Iako su se dvije minute prije kraja spustili na taj dohvatljiv zaostatak, prave opasnosti za domaćina nije bilo.

Nakon što su se Pelicansi približili, uslijedili su koševi Draymonda Greena i Kevona Looneyja koji su ponovno odvojili Warriorse i spriječili neke neugodnosti za domaćina u završnici.

Pelicansi mogu biti zadovoljni onim što su pružili u ovoj seriji, stavili su protivnika na muke iako su igrali bez DeMarcusa Cousinsa koji je trebao biti još jedan važan kotačić i u duetu s Anthonyjem Davisom "beton" pod košem.

"Bez obzira na rezultat, bez obzira na vrijeme, bez obzira tko je na parketu, uvijek ćemo se očajnički boriti", poručio je Jrue Holiday, a tako je i bilo.

Warriorse su u petoj utakmici predvodili Stephen Curry s 28 poena, sedam skokova i osam asistencija, Kevin Durant 24 poena i sedam asistencija, Klay Thompson dodao je 23 poena i šest asistencija, a Draymond Green 19 poena uz 14 skokova i devet asistencija.

Kod Pelicansa Davis je ubacio 34 poena uz 19 skokova, a Jrue Holiday 27 poena uz deset skokova i 11 asistencija.

Houston Rockets - Utah Jazz 112:102 (4-1)

Chris Paul napokon je dohvatio finale konferencije, a koliko je želio u to finale, pokazao je i u petoj utakmici protiv Utah Jazza. Očajnički je htio u finale, bio vrlo agresivan, preuzeo odgovornost i odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u doigravanju ikad.

Rocketsi su u petoj utakmici na svom parketu tek u posljednjoj četvrtini slomili Jazzere. Jazzeri su u susret ušli bez Rickyja Rubija i Dantea Exuma što je veliki hendikep, međutim uspjeli su ga prebroditi i bez dvojice razigravača držati se dugo u igri za pobjedu.

Novi problem za Jazzere javio se sedam minuta prije kraja kada su ostali i bez Donovana Mitchella koji je zbog ozljede napustio igru i više se nije vraćao. Nakon toga sve je bilo na strani Rocketsa.

"Nesretan sam zbog rezultata, ali sretan sam zbog svega ostalog", poručio je Mitchell nakon susreta aludirajući na dobar otpor koji su Jazzeri pružili Rocketsima unatoč svim problemima s kojima su se suočili.

Paul je upisao učinak karijere u doigravanju i prvi put nakon devet neuspješnih pokušaja u doigravanjima dohvatio je finale konferencije. Učinio je to na impresivan način s 41 poenom (8/10 trica) i deset asistencija te je prvi igrač u povijesti koji je upisao najmanje 40 poena i deset asistencija bez ijedne izgubljene lopte.

Osim Paula istaknuo se i PJ Tucker s 19 poena i šest skokova dok je James Harden dodao 18 poena.

Kod poraženih Donovan Mitchell ubacio je 24 poena uz devet asistencija dok je Alec Burks dodao 22 poena i pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!