Nogomet

Club Brugge na korak do naslova prvaka, Čopov Standard prvi pratitelj

Branimir Korać • četvrtak, 10.05.2018.
Club Brugge na korak do naslova prvaka, Čopov Standard prvi pratitelj
Foto: EPA

Club Brugge upisao je pobjedu na gostovanju kod Charleroija, Anderlecht je poražen na svom travnjaku od Standarda i to je pomoglo Lekinom klubu da se dva kola prije kraja odvoji na vrhu ljestvice...

Nakon poraza u prošlom kolu u Bruggeu od Anderlechta, poslije kojeg je bilo dosta burnih reakcija i nezadovoljstva suđenjem, Club Brugge je u gostima kod Charleroija slavio s 3:1 i približio se naslovu prvaka. Na ruku mu ide i novi posrtaj Anderlechta koji je izgubio doma od Standarda s 3:1.

Susret u Bruxellesu odigran je u ranijem terminu te su Leko i njegovi igrači bili svjesni što im donosi pobjeda kod Charleroija.

Domaćin je imao vodstvo pogotkom Kaveha Rezaeija iz kaznenog udarca, ali Brugge je u nastavku susreta pritisnuo te u samo deset minuta postigao tri gola te došao do potpunog preokreta. Vormer, Vanaken i Vossen odveli su goste do sva tri boda i odvajanja na plus četiri na vrhu ljestvice.

Već u sljedećem kolu Brugge ima priliku riješiti pitanje prvaka. Gostovat će upravo kod Standarda u Liegeu kojem i bježi ta četiri boda te bi s remijem ujedno i proslavio naslov novog prvaka Belgije.

Ako se Standard i približi na samo bod zaostatka, Club Brugge imat će još jednu meč-loptu i to u posljednjem kolu na svom travnjaku protiv Kalinićevog i Andrijaševićevog Genta.

U pobjedi Standarda protiv Anderlechta Duje Čop ostao je na klupi, kao i Ivan Tomečak u pobjedi Club Bruggea.

Tablica:
1. Club Brugge 45
2. Standard Liege 41
3. Anderlecht 40
4. Charleroi 33
5. Gent 32 (-1)
6. Genk 32 (-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!