Košarka

Split opasno prijetio, Cedevita u završnici ipak do pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 13.05.2018.
Split opasno prijetio, Cedevita u završnici ipak do pobjede
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite stigli su do pobjede u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Splita 84:80 i tako došli na korak do finala. Split se držao jako dobro cijelu utakmicu, prije svega zahvaljujući odličnim postocima šuta, ali nije uspio doći do iznenađenja...

Puno neizvjesnija utakmica bila je u Domu sportova nego se to možda moglo i očekivati. Ipak, iznenađenje se u prvoj polufinalnoj utakmici nije dogodilo, Cedevita je uspjela doći do pobjede protiv Splita rezultatom 84:80 i povesti s 1-0.

Jako dobra šuterska večer gostujuću momčad držala je gotovo cijelu utakmicu vrlo blizu. Imali su gosti i napade za vodstvo šest i pol minuta prije kraja utakmice, ali u to vrijeme počeo je padati i postotak šuta i to je Cedevita uspjela iskoristiti. U samoj završnici Split je mogao imati i napad za izjednačenje, no domaćin hvata skok u napadu i slobodnim bacanjima potvrđuje pobjedu.

Šuterski raspoložene bile su obje momčadi tijekom izjednačene prve četvrtine u kojoj se nijedna momčad nije uspijevala odvojiti. Split je u prvih deset minuta ubacio pet trica iz osam pokušaja, sličan učinak imala je i zagrebačka momčad koja je imala poen prednosti (25:24).

Nastavila je Cedevita s odličnim vanjskim šutom, a trećom tricom u drugoj četvrtini stigla do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu (40:30). Međutim, nije dugo trajala visoka prednost Cedevite, Split uzvraća s osam uzastopnih koševa i dolazi vrlo blizu, na malu razliku koju u posljednjoj sekundi prvog poluvremena podebljava Ivan Ramljak (49:43).

Iako je domaća momčad u nastavku imala i 11 poena prednosti, Split se nikako nije želio predati, vrlo čvrsto se držao i dalje, a osam minuta prije kraja stigao je na zaostatak od jednog posjeda (70:67). Sedam minuta prije kraja Split je stigao na minimalan zaostatak (73:72), imao i napad za vodstvo, ali nije ga uspio iskoristiti. Cedevita je uzvratila sa šest uzastopnih koševa i činilo se kako će lakoćom zaključiti utakmicu.

Međutim, Split se ponovno nije predavao pa je tricama Gorana Filipovića i Henrika Širka uspio doći na dva poena minusa 30 sekundi prije kraja. Sljedeći napad promašio je Džanan Musa, no gosti ne uspijevaju uhvatiti skok pa Demetris Nichols s linije slobodnih bacanja potvrđuje pobjedu svoje momčadi.

Cedevitu je do pobjede predvodio Will Cherry s 24 poena, dok su po 13 koševa dodali Džanan Musa i Andrija Stipanović (šest skokova). Najbolji je kod Splita bio Mateo Kedžo s 18 koševa, Henrik Širko dodao je 16 poena i šest skokova.

Košarka, polufinale PH:
Cedevita - Split 84:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!