Nogomet

Ivan Leko remijem u Liegeu do titule prvaka Belgije

Branimir Korać • nedjelja, 13.05.2018.
Ivan Leko remijem u Liegeu do titule prvaka Belgije
Foto: EPA

Club Brugge novi je prvak Belgije nakon što je kolo prije kraja remizirao s prvim pratiteljem Standardom i na svojem stadionu proslavit će naslov prvaka...

Apsolutno zasluženo Ivan Leko s Club Bruggeom odnosi naslov belgijskog prvaka. Tijekom cijele sezone Brugge je bio na vrhu ljestvice, izdržao je i u play-offu gdje su Anderlecht i Standard u završnici sezone zaprijetili, ali nakon remija Club Bruggea kod Čopovog Standarda, sve je bilo jasno.

Standard se nadao kako bi mogao ostaviti prvenstvo neizvjesno do samog kraja, za to je trebao pobjedu protiv Club Bruggea kako bi se približio na samo bod zaostatka, ali gosti su izdržali i remizirali 1:1.

Laifis je već u 11. minuti doveo Standard do vodstva, ali Vossen je u završnici prvog dijela poravnao na 1:1. Do kraja susreta domaćin je pritiskao i tražio pogodak za pobjedu, ali Club Brugge se odlično obranio.

Duje Čop kod Standarda je ušao u igru u 76. minuti dok je Ivan Tomečak na drugoj strani ostao na klupi. Club Bruggeu je ovo 15. naslov prvaka Belgije i povratak na vrh nakon što je prošlu sezonu završio na drugom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!