Košarka

VIDEO: Briljantni Celticsi razbili Cavalierse i došli do vodstva u finalu Istoka

Petar Jenjić • nedjelja, 13.05.2018.
VIDEO: Briljantni Celticsi razbili Cavalierse i došli do vodstva u finalu Istoka
Foto: EPA

Sjajnu utakmicu u TD Gardenu odigrali su Boston Celticsi i rezultatom 108:83 srušili Cleveland Cavalierse u prvom dvoboju finala Istočne konferencije...

Boston Celticsi još su jednom zatvorili usta svima koji su sumnjali u momčad uoči početka finala Istoka. Fanatičnom utakmicom potpuno su razbili Cleveland Cavalierse rezultatom 108:83 i poveli 1-0 u seriji. Iako je tek početak, pokazali su kako će serija biti vrlo napeta i uzbudljiva.

Od prve do posljednje minute Celticsi su na obje strane terena nadmudrili Cavalierse koji nisu imali nikakvog odgovora. Kao i uvijek do sada, igrali su momčadski i momčadski su stigli do pobjede. S obzirom na to, jako je teško izdvojiti određenog igrača koji je bio "ključ" pobjede.

Sjajno su igrali fanatični Celticsi na otvaranju utakmice. Na krilima Ala Horforda koristili su slabiji šuterski period Clevelanda i serijom 17:0 koja je prerasla na 21:2 za veliko vodstvo od 25:9 u devetoj minuti.

Samo sedam ubačaja iz igre imali su gosti u prvoj četvrtini, naspram Celticsa koji su promašili tek osam šuteva (14/22). Na koncu prve četvrtine ubacili su dvostruko više poena od protivnika (36:18). LeBron James nikada u finalu konferencije nakon prve četvrtine nije zaostajao većom razlikom.

Karakteristično odličnu obranu nadopunjavao je odličan napad i Celticsi su, kako je poluvrijeme odmicalo, pokazali kako prva četvrtina nije bio samo izoliran slučaj. Fenomenalni Jaylen Brown u završnici prvog poluvremena donio je svojoj momčadi nevjerojatnih 28 poena prednosti (61:35). Bila je to peta trica Bostona u prvom poluvremenu, uz gotovo 60% šuta iz igre (24/41).

Počeli su nešto pogađati Cavaliersi, ali Boston je čvrsto čuvao stečenu prednost kroz treću četvrtinu, iako mu je postotak šuteva bio malo smanjen. Spustili su se gosti po prvi puta nakon dugo vremena ispod 20 koševa minusa i uoči posljednjih 12 minuta imali 14 poena zaostatka (78:64).

S obzirom na to koliko dugo im je trebalo za spustiti se na prihvatljiviji zaostatak, Boston je ekspreno sa sedam uzastopnih poena, u prva tri napada četvrte četvrtine, vratio puno ugodniju prednost. Do kraja utakmice bilo je samo pitanje kojom će razlikom doći do pobjede.

Celticse je do pobjede predvodio Jaylen Brown s 23 poena i osam skokova, Marcus Morris dodao je 21 koš i deset skokova, a Al Horford 20 poena i šest asistencija.

17 poena uz osam skokova u redovima Clevelanda ubacio je Kevin Love, LeBron James dodao je 15 koševa, sedam skokova, devet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti. Ante Žižić odigrao je posljednje tri minute za što je promašio dva slobodna bacanja, čemu je dodao dva skoka i jednu asistenciju.

NBA doigravanje, finale Istoka:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 108:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!