Košarka

Cibona uzvratila Zadru i izborila majstoricu na Višnjiku

Branimir Korać • utorak, 15.05.2018.
Cibona uzvratila Zadru i izborila majstoricu na Višnjiku
Foto: FaH

Nakon što je Zadar preokretom slavio u prvoj utakmici polufinalne serije protiv Cibone, Zagrepčani su uzvratili u Domu Dražena Petrovića te su otišli do pobjede koja im osigurava majstoricu na Višnjiku...

Cibona je ove sezone svladala Zadar samo jednom i to u najvažnijem njihovom ovosezonskom dvoboju do večerašnjeg, u polufinalu Kupa u Zadru. Drugi važni dvoboji odigravaju se u polufinalu doigravanja HT Premijer lige, malo je nedostajalo da i tu Cibosi upišu pobjedu u Zadru, no barem su slavili u drugoj utakmici u Domu Dražena Petrovića i tako produžili seriju i izborili majstoricu u Zadru.

Cibona je zasluženo slavila 96:86, zasula je tricama goste, ubacila njih čak 17 iz 31 pokušaja, potpuno suprotno od prvog polufinalnog dvoboja u kojem se napucavala izvana, a ništa nije ulazilo.

Zadar se još dobro držao dok je bilo svježine, no izostanci Mislava Brzoje i Jakova Vladovića ostavili su traga, pa su Luka Božić, Lovre Bašić i Steven Gray igrali svih 40 minuta.

Krenulo je loše za Cibose koji su se vrlo brzo našli u zaostatku 11:3, a Zadar je tu prednost mogao i povećati, imao je dva napada za to, ali Filip Kraljević nije ih iskoristio.

Sredinom četvrtine Cibona se počela oporavljati, s dvije trice Ratkovice i jednom Bilinovca napravila je preokret praktički u minuti, povela 18:16, ali do kraja četvrtine Zadar je ipak vratio prednost na svoju stranu i tricom Krajine u posljednjoj sekundi završio je dionicu s 29:23.

Vrlo brzo u drugoj dionici Cibona je ponovno uhvatila priključak i do odlaska na poluvrijeme nije više bilo nekog odvajanja. Na odmoru je Cibona imala prednost 46:44 i bila u boljoj poziciji uoči drugog poluvremena.

Sredinom treće četvrtine krenuo je pad Zadra. Vodili su gosti s 55:53 da bi nakon toga Cibona napravila seriju 10:0 i polako preuzela kontrolu nad susretom.

Do kraja susreta Cibona je imala sve pod kontrolom, nije dopustila Zadru da se spusti na manje od četiri koša zaostatka i na kraju je mirno slavila s 96:86.

Predvodili su je Branislav Ratkovica s 21 poenom i 13 asistencija, Luka Žorić s 18 poena i osam skokova te Marin Rozić s 12 skokova. Kod Zadra Steven Gray ubacio je 25 poena, Filip Kraljević 17 uz pet skokova, a Luka Božić 15 uz 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!