Košarka

VIDEO: LeBron peti put preko 40 poena, Celticsi na 9-0 u TD Gardenu

Branimir Korać • srijeda, 16.05.2018.
VIDEO: LeBron peti put preko 40 poena, Celticsi na 9-0 u TD Gardenu
Foto: EPA

Niti Cleveland Cavaliersi nemaju nikakvo rješenje za Boston Celticse u TD Gardenu. Upisali su i drugi poraz, Boston tako čuva prednost domaćeg terena u finalu istočne serije, a ovaj put Cavsima nije pomogla niti odlična večer LeBrona Jamesa...

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 107:94 (2-0)

Boston Celticsi ne mogu izgubiti u TD Gardenu. Deveta utakmica i deveta pobjeda, nakon Milwaukee Bucksa i Philadelphije 76ersa, prve dvije utakmice u Bostonu izgubili su i Cleveland Cavaliersi. U drugoj utakmici LeBron James bio je na vrlo visokoj razini, ali nije pomoglo i Cavsi su upisali poraz.

Celticsi su imali više raspoloženih igrača, šestoricu njih u dvoznamenkastim vodama i Baynesa na 9+6 dok s druge strane samo su James, Love i Korver bili dvoznamenkasti. Od ostalih najviše lopti je ispucao JR Smith, ali šutirao je užasnih 0/7.

James je peti put u ovom doigravanju otišao iznad 40 poena te se iskupio za lošu prvu utakmicu u kojoj su Cavsi pregaženi, a on ostao na samo 15 poena. Iako je preuzeo na sebe odgovornost u ovom susretu, nije bilo dovoljno, trebao je veću pomoć suigrača.

Oni su se isticali uglavnom po nervozi pa je tako frustrirani Smith četiri minute prije kraja prilikom polaganja u leđa odgurnuo Horforda, u zaštitu suigrača skočio je Marcus Smart, nastala je gužva koja je okončana tehničkim pogreškama za Smitha i Smarta.

Smith tu nije vidio nikakav problem za razliku od Celticsa. "Doslovno sam ga odgurnuo, nisam išao na prljav prekršaj. Samo sam htio biti siguran da neće zabiti. Bio je to dobar, čvrst faul", tvrdi Smith.

Cavsi su odradili odlično prvo poluvrijeme u kojem su dominirali i imali dvoznamenkastu prednost, a na odmor su odnijeli vodstvo 55:48. Nije se dugo čekalo kako bi se situacija potpuno okrenula.

Treća dionica u potpunosti je pripala Bostonu koji je brzo stigao do preokreta. Imali su Celticsi dvoznamenkastu prednost, James je dovukao Cavse do šest poena zaostatka manje od pet minuta prije kraja, ali nakon toga Boston radi seriju 8:0, LeBronovi suigrači nižu pogreške i Celticsi rješavaju pitanje pobjednika.

"Moramo biti čvršći, oni igraju puno čvršće nego mi. Ako želimo imati šanse, moramo odgovoriti istom mjerom i biti puno agresivniji", tvrdi Tyronn Lue.

Kod Celticsa su se istaknuli Jaylen Brown s 23 poena i sedam skokova, Terry Rozier s 18 poena i pet skokova te Al Horford s 15 poena i deset skokova. Kod Cavsa LeBron James bio je na 42 poena, deset skokova i 12 asistencija, a Kevin Love na 22 poena i 15 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!