Košarka

Split slavio na Gripama i izborio majstoricu protiv Cedevite

Petar Jenjić • srijeda, 16.05.2018.
Split slavio na Gripama i izborio majstoricu protiv Cedevite
Foto: FaH

Košarkaši Splita izborili su treću utakmicu polufinala Prvenstva Hrvatske protiv Cedevite. Žuti su na Gripama svladali zagrebačku momčad rezultatom 75:66...

Već u prvoj utakmici Split je pokazao jako puno i bio vrlo blizu da odnese pobjedu iz Doma sportova. U završnici susreta nedostajala je tek bolja kontrola obrambenog skoka nakon čega su mogli imati i napad za pobjedu.

Uzvrat na Gripama pokazao je kako to nije bio samo dobar Splitov dan. Dapače, Žuti su pred domaćim navijačima na Gripama uspjeli doći do pobjede 75:66 i tako osigurati majstoricu u Zagrebu koja se igra 19. svibnja.

Split je u prvom poluvremenu jako dobro koristio čak 13 izgubljenih lopti protivnika i nakon 20 minuta imao je sedam koševa viška (38:31).

U drugom poluvremenu domaća momčad i dalje je održavala prednost, a uoči posljednjih deset minuta imala je osam poena razlike (55:47). Pokušala je Cedevita u završnici doći do preokreta, ali nije uspjela i Split je zasluženo stigao do pobjede.

Split je do pobjede predvodio Pavle Marčinković s 18 poena, Mateo Kedžo dodao je 17 koševa i pet skokova, dok je Goran Filipović ubacio 14 poena.

Najučinkovitiji u redovima zagrebačke momčadi s po 12 poena bili su Ivan Ramljak (devet skokova) i Will Cherry (pet skokova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!