Košarka

Olympiakos tek u završnici slomio otpor protivnika, Panathinaikos lakoćom slavio

Petar Jenjić • srijeda, 16.05.2018.
Olympiakos tek u završnici slomio otpor protivnika, Panathinaikos lakoćom slavio
Foto: EPA

Odigrane su prve četiri četvrtfinalne utakmice doigravanja za grčkog košarkaškog prvaka. Za razliku od Panathinaikosa koji nije imao prevelikih problema protiv Kolossosa, Olympiakos je ispustio veliku prednost protiv Kymisa, ali se u završnici susreta ipak uspio izvući...

U prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Grčke Panathinaikos nije imao prevelikih problema protiv Kolossosa kojeg je pred domaćim navijačima svladao rezultatom 96:65. Već je nakon prve četvrtine domaćin imao 12 koševa viška (24:12) koji su do poluvremena narasli na 28 razlike (51:23). Do kraja susreta samo je bilo pitanje kojom će razlikom slaviti.

Do pobjede ga je predvodio Nikos Pappas sa 16 poena za 19 minuta provedenih na terenu, dok su po 12 koševa dodali K.C. Rivers i Lukas Lekavičius. Vrijedi izdvojiti i 11 asistencija Nicka Calathesa. Najbolji je kod gostiju bio Giorgos Tsalbouris s 12 koševa.

Za razliku od Panathinaikosa Olympiakos se jako namučio doći do pobjede protiv Kymisa. Na domaćem parketu pobjedu je osigurao tek u samoj završnici i to rezultatom 78:75.

Da će utakmica biti neizvjesna, nije se činilo tijekom prvog poluvremena kada je domaćin potpuno dominirao i imao čak 25 koševa prednosti (36:11). Međutim, gosti se u nastavku bude i velikom serijom, 44 sekunde prije kraja, dolaze do izjednačenja 72:72. Međutim, Olympiakos tricom Janisa Strelnieksa i slobodnim bacanjima Vassilisa Spanoulisa uspijeva doći do pobjede.

Olympiakos je do pobjede predvodio Vassilis Spanoulis s 18 poena, dok je Kyle Wiltjer dodao 14 koševa i sedam skokova. Najbolji je kod gostiju bio Thaddus McFadden s 21 poenom i šest asistencija.

Grčko prvenstvo, četvrtfinale:
Panathinaikos - Kolossos Rodos 96:65
PAOK - AEK 78:74 (Terran Petteway 17p, 6sk / Delroy James 14p, 8sk)
Olympiakos - G.S. Kymis 78:75
Prometheus - Lavrio 75:70 (Nikos Gikas 19p, 6sk / McKenzie Moore 19p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!