Europska liga, nokaut faza, Finale, 16.05.2018, 20:45 h, Parc Olympique Lyonnais, Lyon
Suci: Bjorn Kuipers (Nizozemska)
Marseille
Marseille
0:3(0:1) Atlético Madrid
Antoine Griezmann 21', 50'
Gabi 89'
Atlético Madrid

VIDEO: Atletico Madrid ponovno slavi, Francuzi ostaju na čekanju!

Sportnet • srijeda, 16.05.2018.
VIDEO: Atletico Madrid ponovno slavi, Francuzi ostaju na čekanju!
Foto: EPA

U finalu Europske lige, koje se igralo u Lyonu, Atletico Madrid zasluženo je slavio protiv Marseillea te tako osvojio naslov pobjednika Europske lige...

Marseille
Atlético Madrid
Marseille
Atlético Madrid
30
Steve Mandanda
17
Bouna Sarr
23
Adil Rami
19
Luiz Gustavo
18
Jordan Amavi
29
Andre-Frank Zambo Anguissa
8
Morgan Sanson
26
Florian Thauvin
10
Dimitri Payet
(do 32')
5
Lucas Ocampos
(do 55')
28
Valere Germain
(do 74')
Pričuvni igrači
27
Maxime Lopez
32'
14
Clinton N'Jie
55'
11
Konstantinos Mitroglou
74'
Trener
Rudi Garcia
13
Jan Oblak
16
Šime Vrsaljko
(do 46')
24
Jose Maria Gimenez
2
Diego Godin
19
Lucas
11
Angel Correa
(do 87')
14
Gabi
8
Saul Niguez
6
Koke
7
Antoine Griezmann
(do 90')
18
Diego Costa
Pričuvni igrači
20
Juanfran
46'
5
Thomas Partey
87'
9
Fernando Torres
90'
Trener
German Burgos

PIŠE: Jan Šneler

Finale Europske lige definitivno nije razočaralo. Iako konačni rezultat to možda ne sugerira, Marseille je imao svojih prilika i mogao je u prvim minutama doći do vodstva. Ipak, treba priznati kako je taktika genijalnog Diega Simeonea bila predobra za francuski klub te je Atletico Madrid potpuno zasluženo došao do novog trofeja Europske lige.

Već nakon četiri minute igre, Marseille je mogao doći u vodstvo. Brzo su iznijeli loptu Francuzi, Dmitri Payet je odlično uposlio Valerea Germainea, no potonji je u situaciji jedan na jedan jako loše pucao. Svega dvije minute kasnije, nakon jedne gužve u šesnaestercu, Adil Rami pucao je iz okreta, ali i ovoga puta udarac je otišao pored vrata.

Prvi udarac Atletico Madrida došao je tek u 15. minuti kada je Koke pokušao atraktivno, no njegov udarac otišao je daleko od gola. Otvorio je Marseille dobro utakmicu, bili su bolji, Atletico je bio dosta podređen, ali pogodaka nije bilo. I onda se dogodila velika greška koja je odredila kasniji tijek susreta.

Embed from Getty Images

U 21. minuti, Steve Mandanda je dodao loptu Zambu Anguissu, no ovaj katastrofalno prima dodavanje i doslovno ju dodaje u noge Gabiju koji pronalazi Antoinea Griezmanna. Sjajni francuski napadač ovakve prilike ne propušta i rutinski zabija pored nemoćnog Mandande. Ako takav teški udarac nije bio dovoljan da potpuno demotivira Marseille, onda se drugi dogodio u 32. minuti.

Naime, u toj minuti zbog ozljede igru je morao napustiti Payet, kapetan francuskog kluba. Odlični Francuz u suzama je napustio travnjak i najavio težak nastavak susreta za Marseille. Do kraja poluvremena, igra se primirila i Atletico je s minimalnom prednošću otišao na odmor.

U drugom dijelu, iskusna momčad poput Atletica znala je koliko vrijedi momentalni pritisak nakon odmora. Takva igra se isplatila te je u 49. minuti Atletico Madrid došao do novog vodstva. Koke je uposlio Griezmanna, a ovaj se u trku odlično snašao i malo potkopavši loptu, prebacio Mandandu.

Embed from Getty Images

U drugom dijelu, potpuno je dominirao španjolski klub. Očito je kako su ta ozljeda Payeta i brzi gol Atletica u drugom dijelu, potpuno uništili Marseille i povratka više nije bilo. Mogao je Diego Godin potpuno zaključiti utakmicu u 53. minuti, no njegov udarac glavom otišao je iznad gola.

Nešto kasnije, Koke je pucao silovito i Mandanda je morao uložiti maksimalni napor da obrani njegov udarac. Marseille je mogao doći do povratka u 81. minuti kada je lijepo pucao Konstantinos Mitroglou, no stativa je zaustavila njegov pokušaj. To je bio i posljednji pokušaj Marseillea da se vrati u susret, a do kraja utakmice Atletico je uspio postići i treći pogodak.

U 89. minuti, Koke je pronašao samog Gabija, koji je iz izgledne prilike, pogodio suprotni kut i postavio konačni rezultat. Napomenimo za kraj kako je hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko odigrao prvih 45 minuta za Atletico Madrid. U poluvremenu je zamijenjen za Juanfrana.

Europska liga, nokaut faza

finale

Marseille0:3Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor17.05.2018. u 09:05
    to je bio dan kad Marseilleu ništa nije išlo, greška već na početku utakmice iz koje su primili gol, oziljeda Payeta, Atletico je preiskusna momčad da to ne bi iskoristio
    qvestor
  • Colchoneros17.05.2018. u 00:00
    Aupa Atleti!
    Colchoneros
  • Obrisan korisnik16.05.2018. u 23:15
    Zasluženo. Atletico je zaista bio najjači. Bravo za Vrsaljka.
    Obrisan korisnik