Košarka

Delašev Varese zaključio sezonu, Armani Milano preko Cantua do polufinala

Petar Jenjić • srijeda, 16.05.2018.
Delašev Varese zaključio sezonu, Armani Milano preko Cantua do polufinala
Foto: FaH

Saznali smo i prve putnike u polufinale talijanskog košarkaškog prvenstva, to će biti Armani Milano, koji je s 3-0 u seriji bio bolji od Cantua, i Brescia koja je nakon produžetka u trećoj utakmici bila bolja od Varesea...

Armani Milano u trećoj utakmici zaključio je posao protiv Cantua i prošao u polufinale, večeras je stigao do gostujuće pobjede rezultatom 74:65. Ključnim se pokazala druga četvrtina koju su gosti dobili s 28:13 i na poluvrijeme otišli sa 16 koševa viška (43:27). Cantu se u drugom poluvremenu uspio spustiti na minus četiri (62:58), ali više od toga nije išlo.

Goste je do pobjede predvodio Andrew Goudelock s 24 poena, dok je Dairis Bertans dodao 11 koševa. Najbolji je kod domaće momčadi bio Randy Culpepper s 18 koševa.

Kudikamo napetija bila je druga utakmica u kojoj je Brescia nakon produžetka svladala Varese rezultatom 69:64 i s ukupnih 3-0 prošla među četiri najbolje momčadi.

Domaćin je igrao bolje većim dijelom utakmice, a sredinom treće četvrtine imao je i 19 koševa viška (45:26). Međutim, gosti se u potpunosti vraćaju u posljednjoj četvrtini pa tako dolaze i do dva poena viška u posljednjoj minuti (70:68). Iako je Tyler Cain donio produžetak Vareseu, gostujuća momčad odigrala je bolje dodatnih pet minuta i zasluženo stigla do pobjede.

Goste je do pobjede predvodio Lee Moore sa 17 poena i šest skokova, dok je Bryce Cotton dodao 15 koševa i šest skokova. Najbolji je kod Varesea bio Aleksa Avramović s 24 koša, Mario Delaš ostao je bez poena (0/1 za tricu) za pet minuta provedenih na terenu.

Lega A, četvrtfinale:
Cantu - Armani Milano 65:74 (0-3)
Varese - Brescia 64:69 (nakon produžetka) (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Pearl Jam17.05.2018. u 07:39
    Malo ste se zabunili, nije Aleksa Morović nego Avramović.
    Pearl Jam