Košarka

Cedevita u drugom poluvremenu slomila otpor Splita i prošla u finale

Petar Jenjić • subota, 19.05.2018.
Cedevita u drugom poluvremenu slomila otpor Splita i prošla u finale
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite ipak su uspjeli doći do pobjede u trećoj utakmici polufinala protiv Splita i tako stigli do plasmana u novo finale Prvenstva Hrvatske...

Cedevita ipak nije dopustila iznenađenje i u Domu Sportova svladala je Split rezultatom 95:64. S ukupnih 2-1 tako će zagrebačka momčad čekati boljeg iz sutrašnjeg dvoboja između Zadra i Cibone.

Gostujuća momčad dobro se držala tijekom prvog poluvremena i sve do polovice treće četvrtine. Tada ipak Cedevita uspijeva otići na dvoznamenkastu razliku i prelomiti meč u svoju korist.

Posljednju polufinalnu utakmicu u seriji vodstvom je otvorio Split, a Cedevita uzvratila serijom 12:0 za najvećih devet koševa viška (17:8) u prvoj četvrtini. Vratila se gostujuća momčad vrlo brzo u egal, ali na koncu prve četvrtine imala je šest poena minusa (26:20). Obje su momčadi imale barem 50% šuta nakon prvih deset minuta igre.

Malo poena vidjeli smo u sedam minuta igre u drugoj četvrtini u kojoj je Split imao nekoliko neiskorištenih prilika za dolazak do izjednačenja ili vodstva. U samoj završnici poluvremena Roko Ukić vratio je zagrebačku momčad na šest koševa viška (42:36).

Puhao je Split za vratom Cedeviti još neko vrijeme, a na krilima Džanana Muse domaćin je prvi puta došao do 11 koševa viška (51:40). U 28. minuti zagrebačka momčad stigla je do velikih 17 razlike i bez većih problema uspjela sačuvati do kraja utakmice.

Cedevitu je do pobjede predvodio Džanan Musa s 21 poenom i deset skokova, dok je Will Cherry dodao 17 koševa. Najbolji je kod Splita bio Luka Katura s 14 koševa, Henrik Širko dodao je 11 poena.

Polufinale PH, treća utakmica:
Cedevita - Split 95:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!