Rukomet

Füchse u njemačkom dvoboju svladao Göppingen i ušao u finale EHF kupa

Branimir Korać • nedjelja, 20.05.2018.
Füchse u njemačkom dvoboju svladao Göppingen i ušao u finale EHF kupa
Foto: FaH

Francuski St. Raphael i njemački Füchse igrat će u finalu EHF kupa. Francuzi su u polufinalu bili bolji od Magdeburga, a Füchse je u njemačkom dvoboju svladao Göppingen...

Četiri kluba koja su sudjelovala na završnom turniru EHF kupa prošle sezone, bore se za trofej pobjednika i ove sezone. Točnije dva jer su u subotu otpali Magdeburg i prošlosezonski osvajač ovog natjecanje Göppingen.

Göppingen je prošle sezone u finalu pregazio Füchse iz Berlina, poprilično iznenađujuće i lako s 30:22. Ove sezone stigao je uzvrat, u polufinalu su Berlinčani bili bolji i odnijeli su pobjedu 27:24.

Füchse je u Magdeburg doputovao kao favorit, bez obzira na domaćina, te je pokazao u polufinalu zašto ima visoke ciljeve. Göppingen se dugo dobro držao, ali nije i izdržao.

Još deset minuta prije kraja Göppingen je golom Krešimira Kozine došao do 22:22, no Lindberg i Zachrisson odvode Füchse na dva razlike i do kraja susreta berlinska momčad nije ispuštala vodstvo.

Hans Lindberg s devet golova bio je prvo ime susreta, a Jakov Gojun dodao je jedan gol. Drago Vuković i Stipe Mandalinić nastupili su, ali nisu bili među strijelcima.

Kod Göppingena Marcel Schiller zabio je šest golova dok je Krešimir Kozina dodao dva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!