Košarka

Cibona na krilima Tomasa i Žorića do pobjede i plasmana u finale

Petar Jenjić • nedjelja, 20.05.2018.
Cibona na krilima Tomasa i Žorića do pobjede i plasmana u finale
Foto: FaH

U trećoj polufinalnoj utakmici između Zadra i Cibone u Višnjiku do pobjede je stigla zagrebačka momčad koja je slavila rezultatom 96:88 i tako prošla u finale hrvatskog prvenstva...

Košarkaši Cibone prošli su u finale hrvatskog prvenstva i protiv Cedevite igrat će ponovno igrati za naslov prvaka. U trećoj utakmici u Višnjiku Vukovi su slavili rezultatom 96:88 i s ukupnih 2-1 prošli dalje.

Apsolutno prva imena Cibone bila su Marko Tomas i Luka Žorić koji su kombinirano ubacili 59 poena. Zadar je ostao u egalu do kraja utakmice, ali zagrebačka momčad čuvala je stečenu prednost i upisala pobjedu.

Zadar je krenuo sa sedam uzastopnih koševa, no Cibona uzvraća na krilima vrlo raspoloženog Marka Tomasa serijom 11:2 za pet poena viška (14:9). Četiri trice ubacila je zagrebačka momčad u prvoj četvrtini, a domaćin je nakon trice Domagoja Vukovića s pola terena smanjio na minus dva (22:20).

Prvo vodstvo nakon samog početka utakmice Zadar je imao u 14. minuti ubačajem Mislava Brzoje, ali Cibona je nastavila s dobrim šutem izvana i čuvala prednost. Nešto manje od četiri minute prije kraja poluvremena domaćin je poravnao na 35:35, ali do kraja poluvremena vidjelo smo tek sedam koševa, a na odmor s pet koševa viška otišla je Cibona (42:37).

Gostujuća momčad bolje je otvorila i nastavak susreta, a raspoloženi Tomas ubacio je petu tricu na utakmicu za dvoznamenkastu prednost (54:44) u 24. minuti. Prijetio je Zadar, dolazio i na četiri koša minusa, ali Cibona je uspješno i dalje održavala stečenu razliku. Nakon Vukovića u prvoj Lovre Bašić na isteku treće četvrtine ubacio je tricu s pola terena za sedam koševa zaostatka (71:64).

Nakon jako dugo vremena, još od prvog poluvremena, Zadar se vratio u vodstvo sa šest uzastopnih poena Stevena Grayja (79:78). Međutim, Cibona uzvraća s dvije uzastopne trice i dolazi na plus pet tri minute prije kraja (84:79). Do kraja utakmice zagrebačka momčad sačuvala je prednost i stigla do prolaska u finale.

Marko Tomas zaključio je susret s 32 poena (trica 7/11) i šest skokova, dok je Luka Žorić dodao 27 koševa i sedam skokova. Steven Gray s 18 poena i Ive Ivanov sa 16 koševa i pet skokova bili su najbolji kod Zadra.

Polufinale PH, treća utakmica:
Zadar - Cibona 88:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2018. u 22:49
    Cibona ima 2 dobra igrača i to Naglić nije u stanju zaustaviti
    Obrisan korisnik