Košarka

VIDEO: Još jedna Jamesova večer, Boston ne može do pobjede u gostima, Cavsi se vratili u seriju

Branimir Korać • utorak, 22.05.2018.
VIDEO: Još jedna Jamesova večer, Boston ne može do pobjede u gostima, Cavsi se vratili u seriju
Foto: EPA

Boston Celticsi poraženi su i u drugoj gostujućoj utakmici finala Istoka, ovaj put pružili su nešto jači otpor Cavaliersima, ali LeBron James i društvo ipak su rutinski priveli dvoboj kraju te glatko slavili...

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 111:102 (2-2)

LeBron James još jednom je otišao preko 40 poena i odveo je Cleveland Cavalierse do pobjede protiv Boston Celticsa. Boston nastavlja u ritmu u kojem igra u ovom doigravanju, na svom parketu je nepobjediv i nema nijedan poraz, ali zato se u gostima muči i ima samo jednu pobjedu kod Philadelphije.

U Clevelandu je u obje utakmice bio u podređenoj poziciji te je konstantno zaostajao, nakon teškog poraza u prvoj utakmici, pružio je nešto bolji otpor u drugoj, ali nije bilo dovoljno za nešto više od poraza 111:102.

Pred Cavsima je veliki ispit, ako misle u finale morat će slaviti i u Bostonu barem jednom što dosad nisu uspjeli niti oni, niti Milwaukee Bucksi, a niti Philadelphia 76ersi.

"Znali smo da nas očekuje vrlo neugodno okruženje, znamo da će njihovi navijači biti vrlo energični, ali mi moramo imati cilj i ponašanje kao što smo imali u ove dvije domaće utakmice. Ako budemo psihološki u pravom stanju, bit ćemo u poziciji doći do pobjede", poručuje James.

LeBron je ovim nastupom prestigao Kareema Abdul-Jabbara po broju ubačaja iz igre u doigravanju te zasjeo na vrh povijesne ljestvice, a ukupno je 25. put u karijeri ubacio preko 40 poena u doigravanju, šesti put ove sezone.

Od početka je nosio Cavse do pobjede, Cleveland je već nakon prve dionice imao 34:18, plesao na rubu 20 poena razlike do kraja prvog poluvremena da bi Boston uspio u trećoj dionici malo smanjiti razliku i spustiti se u nekoliko navrata na minus osam.

Međutim prave opasnosti za povratak u utakmicu nije bilo, Cleveland je imao sve pod svojom kontrolom i rutinski je priveo utakmicu kraju.

"LeBron je najbolji na svijetu u čitanju igre i traženju situacija koje želi. Morate se boriti i pokušati mu otežati poziciju što je više moguće jer će konstantno tražiti i pronalaziti pozicije koje želi", priznaje Brad Stevens koji mora nastaviti niz u TD Gardenu ako želi u finale lige.

James je utakmicu završio s 44 poena i pet skokova, Kyle Korver ubacio je 14 poena, Tristan Thompson 13 poena uz 12 skokova, a Kevin Love uhvatio je 11 skokova.

Kod Bostona Jaylen Brown ubacio je 25 poena uz šest skokova, Jayson Tatum 17 poena, a Terry Rozier 16 poena uz 11 asistencija i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!