Košarka

VIDEO: James ostaje jedina nada Cavsa, razbio Celticse i izborio sedmu utakmicu

Branimir Korać • subota, 26.05.2018.
VIDEO: James ostaje jedina nada Cavsa, razbio Celticse i izborio sedmu utakmicu
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi i Boston Celticsi odlučit će u sedmoj utakmici u Bostonu o putniku u finale NBA lige. U šestom susretu Cavsi su bili uspješniji zahvaljujući, naravno, LeBronu Jamesu...

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 109:99 (3-3)

Cleveland Cavaliersi izborili su sedmu utakmicu finala Istoka nakon što su noćas svladali Boston Celticse sa 109:99. Sve je bilo još jednom u znaku LeBrona Jamesa koji je nosio Cavse nakon što je Cleveland rano ostao bez Kevina Lovea i LBJ bez njegove pomoći.

Odluka će pasti u Bostonu gdje Celticsi u ovosezonskom doigravanju imaju omjer čak 10-0, međutim James i društvo sigurno neće samo tako dopustiti Celticsima nastavak pobjedničkog niza u Bostonu.

Bilo je vrlo predvidljivo što će se događati u utakmici broj šest, James je potpuno uzeo stvari u svoje ruke, još jednom nosio je Cleveland na svojim leđima i vodio ga do pobjede i majstorice.

Već nakon pet minuta Cavsi su ostali bez Kevina Lovea koji se u bloku sudario s Jaysonom Tatumom, ostao na parketu i kasnije nije više ulazio u igru. Loša vijest za Cleveland je da je i James na kraju imao problema, naime nakon bliskog kontakta sa suigračem Larryjem Nanceom osjetio je bol u zglobu desne noge, ali uspio je završiti utakmicu.

James će igrati u sedmoj utakmici, u to nema dvojbe, ali status Lovea je pod velikim upitnikom i realnije je za očekivati kako neće nastupiti.

"Nisam vidio da dolazi i izgledalo je ružno. Osjetimo sam udarac u glavu, a on se nije niti vratio na parket. Želim mu sve najbolje i povratak na parket, Kevin je sjajan igrač", rekao je nakon susreta Tatum.

Cavsi su susret okrenuli na svoju stranu sredinom druge dionice nakon što su dotad Celticsi bili u vodstvu, ali serijom 11:0 Cleveland je preuzeo vodstvo i poveo 40:33. Do odlaska na odmor vodio je i 14 razlike te u nastavku susreta uglavnom održavao dvoznamenkastu prednost. U zadnjoj dionici Celticsi su se uspjeli spustiti na jednoznamenkasti zaostatak, ali ispod sedam razlike nisu uspjeli doći.

U Bostonu je za obje momčadi utakmica biti ili ne biti, samo pobjeda ostavlja ih u igri za finale. "To je utakmica broj sedam. To je nešto što sanjate i želite, ali za mene je ovo prvenstveno košarka. Znam za što sam sposoban. Napravit ćemo sve za prekid Bostonove serije", istaknuo je James.

James je susret završio s 46 poena, 11 skokova i devet asistencija, a George Hill pratio ga je s 20 poena. Kod Bostona Terry Rozier ubacio je 28 poena uz sedam asistencija, a Jaylen Brown dodao je 27 poena. Ante Žižić kod Cavsa nije dobio minutažu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!