Automoto

Daniel Ricciardo odnio pobjedu na VN Monaka, Vettel i Hamilton na postolju

Branimir Korać • nedjelja, 27.05.2018.
Daniel Ricciardo odnio pobjedu na VN Monaka, Vettel i Hamilton na postolju
Foto: EPA

Velika nagrada Monaka pripala je Danielu Ricciardu koji je odnio pobjedu ispred Sebastiana Vettela i Lewisa Hamiltona. Ricciardo je odnio pobjedu sa sedam sekundi prednosti nad Vettelom...

Daniel Ricciardo odnio je pobjedu u Monte Carlu sjajnim taktičkim nastupom. Ricciardo je samo nastavio sa sjajnim poslom iz kvalifikacija i iako je imao problema s bolidom, otišao je do pobjede.

Vrlo brzo Ricciardo je ušao u probleme s motorom i gubitkom snage, ali je uspio zadržati vodstvo ispred Vettela koji je pritiskao i stavljao Ricciarda na muke, no nije ga uspio prestići i odjuriti naprijed.

U posljednjih pet krugova i Vettelu je postalo jasno kako je nemoguće prestići Ricciarda i sam je odustao te mirno odradio završetak utrke na kraju zaostavši sedam sekundi.

Lewis Hamilton također je dohvatio postolje, završio je na trećem mjestu.

Sama utrka nije donijela previše uzbuđenja, najveća uzbuđenja na kraju su se događala prije utrke kada je počela prijetiti kiša i momčadi su bile na mukama s kakvom strategijom ući u utrku.

Nakon ovog vikenda, slijedi utrka u Kanadi koja će biti potpuno drugačija od Monaka. U Monte Carlu prestizanja su vrlo teško izvediva, utrka u Kanadi je puno brža i dinamičnija te donosi više uzbuđenja.

VN Monaka:
1. Daniel Ricciardo (Red Bull)
2. Sebastian Vettel (Ferrari) +7.336
3. Lewis Hamilton (Mercedes) +17.013
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) +18.127
5. Valtteri Bottas (Mercedes) +18.822
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!