Košarka

Real Madrid i Baskonia očekivano prošli u polufinale doigravanja

Jan Šneler • srijeda, 30.05.2018.
Real Madrid i Baskonia očekivano prošli u polufinale doigravanja

Slavljem u drugoj utakmici, Real Madrid i Baskonia opravdali su očekivanja i nakon kratke serije prošli u polufinale doigravanja ACB lige...

Kao što se očekivalo od aktualnih prvaka Europe, Real Madrid nije imao previše problema protiv Tenerifea. Nakon slavlja u prvoj utakmici, Madriđani su isto ponovili i u drugom susretu. Jednako tako, prilično lagano Baskonia je slavila na gostovanju kod Unicaje.

Iako je sam početak utakmice Tenerifea i Real Madrida izgledao neizvjesno te je domaća momčad čak početkom druge četvrtine vodila s 22:14, Real je dodao gas više, uozbiljio se i već na poluvremenu imao prednost 32:44. Iako je prednost većinom padala, Real nije imao problema pri kontroli rezultata. Bilo je vidljivo kako gosti igraju taman onoliko koliko im je potrebno da uđu u mirnu završnicu. Upravo to se i dogodilo te su s 75:84 slavili i prošli u polufinale.

Najbolji je kod gostiju bio Rudy Fernandez s 19 koševa, dok je Luka Dončić na parketu proveo 24 minute i ubacio 12 poena uz osam skokova. Kod domaćeg Tenerifea, najefikasniji je bio Mike Tobey s 18 poena i čak 16 skokova.

Dok je Real svoje riješio već u drugoj četvrtini, Baskonia je praktički riješila pitanje pobjednika već nakon prvih 10 minuta. Prije ulaska u drugu četvrtinu, Baskonia je imala vodstvo 11:27 i bilo je jasno kako će gosti to teško ispustiti. Tijekom cijelog susreta bolja je bila gostujuća momčad i nerijetko je razlika išla i preko 20 koševa. Na kraju se Baskonia zadovoljila s pobjedom 64:80, koja niti jednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Bilo je dosta rotacije kod gostujuće momčadi tako da nitko nije upisao neke velebne brojke iako je najbolji bio Rodrigue Beaubois s 13 poena. Marcelo Huertas dodao je 11 koševa uz osam asistencija. Što se tiče domaćeg sastava, Nemanja Nedović ubacio je 14 poena uz dva skoka i dvije asistencije.

U polufinalu, Real Madrid igrat će protiv pobjednika četvrtfinalnog dvoboja između Valencije i Gran Canarije (prvi susret završio 71:56 za Valenciju). S druge strane, Baskonia čeka boljeg iz ogleda Barcelone i MoraBanc Andorre. U prvom četvrtfinalnom dvoboju MoraBanc Andorra je iznenađujuće slavila sa 76:94.

ACB, doigravanje, četvrtfinale:
Unicaja - Baskonia 64:80
Baskonia pobijedila u seriji s 2:0
Tenerife - Real Madrid 75:84
Real Madrid pobijedio u seriji s 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!