Košarka

VIDEO: Warriorsi slavili u produžetku, Smith se pogubio na kraju, još jedan epski nastup Jamesa

Branimir Korać • petak, 01.06.2018.
VIDEO: Warriorsi slavili u produžetku, Smith se pogubio na kraju, još jedan epski nastup Jamesa
Foto: EPA

Počela je finalna serija NBA lige, a Cleveland Cavaliersi propustili su veliku priliku za gostujuću pobjedu u Oaklandu. Golden State je na kraju ipak izvukao pobjedu u produžetku...

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 124:114 produžetak (1-0)

Još jedna briljantna predstava LeBrona Jamesa, ali ovaj put nije pomogla. U finalu lige protiv Golden State Warriorsa Cavsi su tijesno poraženi 124:114 u produžetku uz propuštenu ogromnu priliku za pobjedu u 48 minuta.

JR Smith izgubio je u završnici pojam o vremenu i rezultatu, nakon uhvaćenog skoka u napadu pobjegao je od koša misleći kako Cavsi pobjeđuju, a rezultat je bio 107:107. Naravno, potrošio je vrijedne sekunde, doveo sebe i momčad u tešku situaciju i Warriorsi su se obranili te izborili produžetak.

Cavsi na čelu s Jamesom nisu mogli vjerovati što je Smith napravio iako se branič Cavsa nakon susreta opravdavao: "Mislio sam da ćemo zvati time-out. Uhvatio sam skok i prilično sam siguran da ne bih mogao šutirati preko Duranta. Znao sam koji je rezultat, da sam mislio kako je neriješeno, samo bih zadržao loptu i čekao na prekršaj, nije stvar u tome."

Trener Cavsa Tyronn Lue misli drugačije: "Mislio je da je utakmica gotova, da vodimo s poenom razlike."

Kako god bilo, Cavsi su tu propustili veliku priliku iako nije Smith jedini krivac, dio krivice ide i prema Georgeu Hillu koji je ubacio prvo slobodno bacanje, ali promašio drugo nakon čega je Smith uhvatio skok.

Susret je očekivano donio veliku bitku, dosta izmjena u vodstvu, a tijekom prvog dijela Cavsi su imali i 11 poena prednosti koje je Golden State neutralizirao do odlaska na odmor.

U trećoj četvrtini Warriorsi su preuzeli kontrolu nad susretom, kao što obično čine, ali nisu se uspjeli dovoljno odvojiti i Cavsi su se vratili u dvoboj.

U posljednjoj minuti regularnog dijela uslijedio je kaos, James je položio za 106:104, ali odmah je uzvratio Curry koji ubacuje uz prekršaj. Dodao je i jedno slobodno bacanje te vratio Warriorse u vodstvo da bi Hill nakon toga ubacio samo jedno bacanje, a Smith bježanjem od koša odveo meč u produžetak.

Tamo su Warriorsi krenuli s 9:0 i priči je bio kraj, Cleveland se nije uspio vratiti te je Golden State poveo s 1:0 u seriji.

Stephen Curry kod domaćina ubacio je 29 poena uz šest skokova i devet asistencija, Kevin Durant dodao je 26 poena, devet skokova i šest asistencija, Klay Thompson 24 poena, a Draymond Green 13 poena, 11 skokova i devet asistencija.

Kod Cavsa James je završio s čak 51 poenom, osam skokova i osam asistencija, Kevin Love dodao je 21 poen i 13 skokova, a Larry Nance uhvatio je 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!